Vzali se v roce 1976 a od té doby patřili k nejkrásnějším a nejoblíbenějším párům československého a posléze českého showbyznysu. Diváci Libuši Šafránkovou a Josefa Abrháma zbožňovali, i proto je tvůrci začali společně obsazovat do mnohých snímků. Tím nejznámějším, kde Abrhám a Šafránková ztvárnili manžele Vránovy, je bezpochyby legendární komedie Vrchní, prchni!. A právě během natáčení filmu Šafránková a Abrhám skvěle zaimprovizovali, čímž naprosto překvapili režiséra.

Ta sedla!

Snad každý milovník českého filmu si vybaví scénu ze snímku Vrchní, prchni!, ve které Helenka Vránová v podání Šafránkové vlepí svému manželovi pořádnou facku. O tom však ve scénáři nebyla ani zmínka, herci si podle Blesku zkrátka upravili scénu k obrazu svému, a povedlo se! Tato pasáž totiž dodnes patří k divácky nejoblíbenějším úsekům filmu. Manželé tak neoplývali jen skvělým hereckým talentem, ale také bezvadnými nápady.

Společně se objevili také ve snímcích jako Svatební cesta do Jiljí nebo ve filmu z roku 2013 Přijde letos Ježíšek?.

Kontroverzní začátek vztahu

Přestože byli Libuše Šafránková a Josef Abrhám považováni za jeden z nejstabilnějších párů českého showbyznysu a vyhýbali se různým skandálům, začátek jejich lásky přece jen poněkud skandální byl. Abrhám byl totiž v té době zadaný, jeho partnerkou byla zpěvačka Naďa Urbánková. Ta pochopitelně o jiskření mezi Šafránkovou a svou láskou neměla nejmenší tušení. O jejich poměru se pak podle Super.cz dozvěděla až od své kadeřnice.

Poté následoval rozchod a Abrhám se začal na veřejnosti objevovat s Šafránkovou. Po tříletém vztahu si řekli v kostele své „ano“ a po svatbě se jim narodil syn Josef. Abrhám a Šafránková byli manželi téměř padesát let.