InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kašnu ve Vodňanech zdobí zpívající fontána

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

VODŇANY – V pátek 11. června odpoledne se ve Vodňanech uskutečnila vernisáž v rámci čtrnáctého ročníku akce Umění ve městě. Podívat se přišla téměř čtyřicítka návštěvníků. Hlavním tématem byla kašna.


Setkání zahájila nová ředitelka vodňanské kultury Michala Piskačová, která je ve funkci od začátku roku. Kvůli pandemii Covidu 19 to pro ni byla premiéra větší venkovní akce. Během vernisáže mohli lidé zhlédnout, jak umělci oživili kašnu v Zeyerových sadech. Stav parku obyvatelé města v poslední době dost kritizují, a i proto se Vodňany zapojily do letošního ročníku pouličních výstav Umění ve městě. Z kašny se stala zpívající fontána. Instalována tu bude minimálně do konce září, na vedení města pak bude, zda dílo ve Vodňanech zůstane nebo poputuje dál. Jak prozradila Michala Piskačová, má to být hlavně impuls, aby se nad tématem kašny v Zeyerových sadech začalo konečně diskutovat.

Při vernisáži vystoupila v sadech houslistka Lenka Ambrožová. Právě ona možná dokázala přivést ke kašně další návštěvníky, kteří zrovna pocházeli kolem. Zpočátku to vypadalo, že budou organizátoři na vernisáži sami, nakonec se shromáždila docela pěkná skupinka lidí. 

Podrobnosti a ohlasy už přinese středeční Týdeník Strakonicko. 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace