Tradiční jarní pořadatel českých pohárových závodů je CK Dakom pharma Kyjov. Také letos se jede Cena Slovácka na jihu Moravy, i když v trochu opožděném termínu.

První tři v celkovém pořadí budou bohužel scházet. Michael Kukrle s týmem Elkov - Kasper startuje v Rakousku na etapovém závodě a také druhý v pořadí Daniel Turek jede se svým týmem Felbermayr - Simplon Wels Oberösterreichrundfahrt. Daniel dokonce vyhrál páteční etapu a vede celkovou klasifikaci.

Kukrle s Turkem jsou bodově odskočeni v celkovém pořadí Škoda Cupu a první pozici Kukrleho nemůže nikdo ohrozit, Turkův bodový zisk by mohl jen vyrovnat Karel Camrda, pokud by vyhrál. Minimum bodů dalších českých závodníků zařídil nepřímo náš nejlepší tým Elkov - Kasper, který naprosto zdecimoval peloton v Mladé Vožici a bodovalo zde pouze 19 českých závodníků a z toho devět právě tohoto týmu, ostatní opravdu jen paběrkovali.

Bez účasti nejlepších v celkové klasifikaci a s absencí týmu Elkov - Kasper mají zítra v Kyjově ostatní šanci napravit reputaci a připsat si více bodů.

Závod Elite začíná ve 14:30 a na jedenáctikilometrovém okruhu vedoucím obcemi Kyjov, Kostelec, Moravany, Hýsly a opět Kyjov se pojede patnáctkrát, tedy celkem 165 km.

Bodový stav a pořadí v Škoda Cupu najdete na stránkách Sportsoftu