Tomáš Horna se narodil v Kladně, a tak i jeho kroky zamířily do tamního klubu, který tehdy vedl Jaromír Jágr starší. I když přišla nabídka na hraní ve Finsku, hokejista zůstával doma. 

Dneska mě mrzí, že jsem byl pohodlný a Finsko jsem odmítl. Peníze jsem ale doma měl skoro stejné. Pan Jágr, tehdejší šéf, mi dal, co jsem si řekl. Proto mi připadalo, že je lepší zůstat doma. Až o hodně později jsem si uvědomil, co jsem propásnul,“ vzpomíná expartner Moniky Absolonové ve zpovědi pro web Bez frází

Podobná situace se opakovala ještě jednou, v mých šestadvaceti, kdy už jsem za sebou měl nějaký ten sraz nároďáku. To se ozvali ze Švédska. Jenže mně se zrovna narodila dcera, přestavoval jsem barák a koukal jsem zase hlavně na plat. Ten sice Švédi nabízeli vyšší, než bych měl tehdy ve Finsku, ale…No, zajímavě jsme to s panem Jágrem vyřešili,“ prozrazuje detaily jejich domluvy Tomáš, který potřeboval peníze na rekonstrukci domu, a tak mu Jágr starší dohodil svou stavební firmu. Nebylo to ale dle jeho představ, tak si řekl o peníze. 

VIDEO: Hubnoucí Absolonová na narozeninách Františka Janečka: Uvažuju jít dohola!

Video
Video se připravuje ...

Hubnoucí Absolonová na narozeninách Františka Janečka: Uvažuju jít dohola! David Turek, Lukáš Červený

Tak jsem si řekl, že tohle nebude ta pravá cesta a panu Jágrovi jsem zavolal, že takhle to nepůjde. On byl v klidu a jen odvětil: ‚A kolik teda potřebuješ?‘ Říkám, že když dostanu milion jako podpisový bonus, zůstanu. ‚Dobře, zavolám za půl hodiny.‘ A skutečně zavolal. S tím, že do konce měsíce, což znamenalo pár dnů, budu mít milion na účtu. Tak jsem zase zůstal,“ netají se Horna, který na otce slavného hokejisty vzpomíná jen v dobrém. 

Sluší se říct, že bez pana Jágra by býval hokej na Kladně už dávno nebyl. Mám s ním z těchto časů nadstandardní vztah a vážím si toho, že na čem jsme se kdy domluvili, to tak vždycky bylo. Bez papíru, jen na podání ruky,“ dodal hokejista. 

Fotogalerie
40 fotografií