12. června 2021 • 22:52

Belgie - Rusko 3:0. Lukaku dal dva góly, poslal vzkaz Eriksenovi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Favorizovaní Belgičané začali svou cestu mistrovstvím Evropy výhrou 3:0 nad Ruskem. Dvě branky padly v prvním poločase, trefil se Romelu Lukaku, který svou trefu věnoval Christianu Eriksenovi, a pak střídající Thomas Meunier. V samém závěru Lukaku svou druhou brankou určil konečné skóre.



Lídři žebříčku FIFA neprohráli ani osmý vzájemný zápas. Rusové na Euru nezvítězili pošesté za sebou od triumfu 4:1 nad českou reprezentací v roce 2012.

Belgičané v dalším utkání skupiny hrají ve čtvrtek s Dánskem v Kodani. Rusové o den dříve hostí opět v Petrohradě nováčka ME Finsko, který dnes překvapivě zdolal Dány 1:0.

Belgie hned z první šance v 10. minutě otevřela skóre. Lukaku v ofsajdovém postavení využil Semjonovovu teč a prosadil se pohotovou přízemní střelou. Při oslavě zakřičel do kamery vzkaz "Chrisi, mám tě rád", určený dánskému spoluhráči z Interu Milán Eriksenovi, který zkolaboval v utkání s Finskem.

Rusové se ale z inkasovaného gólu rychle oklepali a favorita na chvíli zatlačili. Mário Fernandes mohl vyrovnat, ale z rohu hlavičkoval jen doprostřed branky na připraveného Courtoise.

Hosté ve 34. minutě po další velké chybě soupeře zvýšili. Thorgan Hazard poslal míč do šestnáctky, brankář Šunin ho vyrazil jen k Meunierovi a čerstvý náhradník z dorážky nezaváhal. Pravý bek Dortmundu jako první střídající hráč v dějinách ME skóroval v úvodní půli.

Bronzoví medailisté z posledního světového šampionátu, kterým chyběl zraněný klíčový záložník De Bruyne, si po změně stran dlouho především kontrolovali náskok. Do větších příležitostí se ale nedostávali ani Rusové.

Až v 88. minutě Meunier vyslal do úniku Lukakua a ten využil i svoji druhou velkou možnost. Historicky nejlepší střelec "Rudých ďáblů" si polepšil na 62. reprezentačních gólů. Belgičané protáhli sérii bez porážky na deset utkání, Rusko porazili potřetí za sebou a pokaždé při tom dali minimálně tři branky.

Góly

Domácí: 10. R. Lukaku, 34. Meunier, 88. R. Lukaku

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen (C) (76. Vermaelen) – Castagne (27. Meunier), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard – D. Mertens (72. E. Hazard), R. Lukaku, Carrasco (77. Praet).

Hosté: Šunin – Mário Fernandes, Semjonov, Džikija, Žirkov (43. V. Karavajev) – Ozdojev, Barinov (46. Divejev) – Zobnin (63. Muchin), Golovin, Kuzjajev (29. Čeryšev, 63. Al. Mirančuk) – Dzjuba (C).

Náhradníci

Domácí: Mignolet, Sels, Vermaelen, Hazard, Meunier, Denayer, Benteke, Batshuayi, Chadli, Doku, Trossard, Praet

Hosté: Djupin, Safonov, Divejev, Karavajev, Čeryšev, Sobolev, Zabolotnyj, Mirančuk, Žemaletdinov, Jonov, Muchin, Jevgeněv

Rozhodčí

Lahoz – Devís, Palomar (vš. ESP)

Stadion

Krestovskij stadion, Petrohrad

Návštěva

26 264 diváků

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Belgie 3 3 0 0 7:1 9
2. Dánsko 4 2 0 2 9:4 6
3. Rusko 3 1 0 2 2:7 3
4. Finsko 3 1 0 2 1:3 3

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud