Hlavní obsah

Změna nominace těsně před odletem! Pavlenka přijde o EURO

Praha
Aktualizováno

Problém na poslední chvíli. Česká fotbalová reprezentace vyrazila k úvodnímu zápasu EURO 2020 bez brankáře Jiřího Pavlenky. Zraněný gólman ještě v sobotu zkusil trénovat, ale nakonec odpoledne ze srazu národního týmu odcestoval. Po utkání proti Skotsku se k mužstvu připojí Tomáš Koubek.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Zraněný brankář Werderu Brémy Jiří Pavlenka v duelu s Mönchengladbachem.

Článek

Obávali se o zdraví stoperů, nakonec přišli o jednoho z brankářů.

Jiří Pavlenka během přípravy na mistrovství Evropy řešil zdravotní problémy se zády. Navzdory péči lékařů a fyzioterapeutů jeho potíže přetrvávaly, a nakonec mu nedovolily EURO 2020 absolvovat.

Zpráva, že tam půjdu, mě trošku vyděsila. Nervozita byla, ale pomohl první zákrok, přiznal Tomáš Koubek

Sport.cz, FAČR

„Bohužel, bolest neustupuje a osobní ambice musí jít stranou. Po dohodě s lékaři a trenéry jsem se odpojil od týmu. Klukům budu fandit alespoň na dálku a věřím, že se nám podaří uspět," líčí Jiří Pavlenka.

Na úvodní zápas proti Skotsku tak budou mít trenéři k dispozici Tomáše Vaclíka a Aleše Mandouse. K nim se v úterý připojí zkušený Tomáš Koubek.

Osmadvacetiletý Koubek odchytal za reprezentaci jedenáct zápasů, první shodou okolností před pěti lety právě proti Skotsku.

"Bohužel Jirka se při včerejším tréninku zranil. Zranění je v takovém rozsahu, že mu nedovolilo absolvovat následný program," líčí reprezentační trenér brankářů Milan Veselý v rozhoovoru pro televizi asociace.

"Povolali jsme dalšího brankáře, který byl v širší nominaci. Zvolili jsme zkušeného, který už s reprezentací delší dobu byl. Zdálo se nám, že zkušenost, kterou už s národním týmem prodělal, je pro nás v tuhle chvíli důležitá," poukazuje Veselý na Koubkovu adresu.

Reklama

Související témata: