Druhá a zároveň předposlední etapa z Efferdingu do Oberneukirchenu měřila 143 km. Po úvodních 40 zcela rovinatých kilometrech najeli cyklisté do velmi zvlněného terénu, kde je čekala řada středně těžkých stoupání, z nichž ve třech případech vypsali pořadatelé vrchařské prémie. Vrchol předposledního stoupání o délce 3 km a sklonu 5,3 % byl umístěn 10 km před cílem a po sjezdu následoval 4 km výstup do cíle o 4 % průměrném sklonu.

Trikot lídra držel před etapou Daniel Turek (Felbermayr Simplon Wels) s náskokem 14 vteřin na Stijna Daemena (Á block), 18 na Jamese Foucheho (Black Spoke) a 22 na Michala Schlegela (Elkov Kasper). 24 vteřin pak ztrácela sedmička cyklistů, mezi nimi na průběžném 6. místě Adam Ťoupalík (Elkov Kasper). Trio nejlepších z Elkov Kasper doplňoval na 13. místě Jakub Otruba se ztrátou 27 vteřin na Dana Turka.

Od startu se pokoušela řada cyklistů dostat do úniku. Mezi těmi, kteří tyto aktivity kontrolovali, bylo vidět dresy Elkov Kasper.

10 km po startu odjel tak trochu „náhodou“ 23letý Novozélanďan James Fouché (Black Spoke), kterého v roce 2019 zkoušeli v Mitchelton Scott. Po pár kilometrech toho ale nechal, protože takhle brzo a osamoceně byl nesmysl.

Dan Turek v té době volal k sobě dopředu své týmové kolegy, řada z nich se totiž pohybovala v hloubi startovního pole.

Po 1,5 hodině závodu 80 km před cílem jela na čele šestice, kde byl z českých cyklistů Michael Kukrle (Elkov Kasper) a s ním Cieslik (Voster), Moreno (Vorarlberg), Maas (Leopard), Sleen (Uno-X) a Fouché (Black Spoke). Za nimi jela s odstupem zhruba 25 vteřin přibližně 30členná skupina, kde byli minimálně tři další cyklisté Elkov Kasper a kde byl i Dan Turek.

70 km před cílem v kilometrovém stoupání si do první skupiny doskočili další tři: Ricardo Zoidl (Felebrmayr), Alexis Guerin (Vorarlberg) a hlavně Michal Schlegel (Elkov Kasper) v modrém dresu nejlepšího v bodovací soutěži, jelikož Dan Turek vezl žlutý a Stijn Daemen bílý pro nejlepšího mladíka.

60 km před cílem za první jela druhá, zhruba 20 členná skupina s Danem Turkem, ale spolupráce tu vázla, i proto, že řada závodníků měla zvláště ve stoupáních potíže vůbec se ve skupině udržet.

45 km před cílem, kdy náskok vedoucí devítky činil 1:40, se za ní spojily dvě odhadem 20 členné skupiny, přičemž zezadu přijeli mj. Adam Ťoupalík a Jan Bárta (oba Elkov Kasper).

40 km před cílem si odjel pro prémii Jan Maas a poté, co ji vyhrál, nečekal. Po dalších 5 km si vybudoval náskok 0:30 min. na 14člennou skupinu pronásledovatelů, která i 25 km před cílem za ním zaostávala o oněch konstantních 30 vteřin. Jenže nejtěžší pasáž závodníky teprve čekala.

20 km před cílem odjel z téhle skupiny Francouz Guerin a velmi rychle se dotáhl na Maase. Ve chvíli, kdy přejeli předposlední stoupání, měli k dobru ještě 20 vteřin na 9 lidí, kde byli tři cyklisté Elkov Kasper, kteří také udávali tempo této skupiny.

Pak však přišlo závěrečné stoupání, v němž se především Jakub Otruba a posléze i Michael Kukrle postarali o to, že dovezli skupinu a hlavně Michala Schlegela do posledního kilometru s minimálním odstupem na vedoucí dvojici, kde byl po celou dobu výrazně aktivnější Guerin.

Schlegel si pak dvojici dojel, ovšem přivezl s sebou další tři konkurenty. Se všemi se však dokázal vypořádat, včetně zle na cílové čáře dotírajícího Zoidla, a etapu vyhrát.

Vzhledem k tomu, že na Fouchého najel v závěru 16 vteřin, dostal se i do čela průběžné klasifikace!

Daniel Turek nakonec dokončil na 34. místě ve 21členné skupině, kde byli i další tři cyklisté Elkov Kasper a která nabrala manko 11:50 min. Nejpočetnější skupina dorazila se ztrátou téměř 20 minut.