Pomoc od hokejistů! Odehrají fotbalový zápas pro nemocného Kubíčka

Foto: Facebook Šachtar Bo Ostrava

13. června 2021, 20:15

Josef Prášek

Tým Šachtar Bo Ostrava uspořádá na sobotu 19. června další charitativní utkání v Bohumíně u Karviné. Vybrané peníze pomůžou nemocnému Kubíkovi, který trpí mozkovou obrnou.

Mužstvo Šachtar Bo Ostrava založili Ondrej Šedivý, Roman Szturc, Mikuláš Rimmel a ještě Matěj Stránský. „Dohromady na tom pracujeme,“ říká Šedivý jako jeden ze zakladatelů.

Zúčastní se ale ještě třeba olomoucký útočník Rostislav Olesz nebo účastník mistrovství světa Lukáš Klok. Ale připojí se i další.

„Zahraje si Kuba Štěpánek, Daniel Dolejš, Patrik Zdráhal, Daniel Krenželok nebo fotbalista Jan Laštůvka z Baníku,“ přibližuje účastníky Ondrej Šedivý.

19.6. V bohumíně se můžete těšit v týmu @sachtar.bo.ostrava na Matěje Stránského. Mistr @telhcz sezóny 20/21 v dresu @hcocelaricz , nejlepší střelec a účastník MS v Rize.

Zveřejnil(a) Šachtar Bo Ostrava dne Pátek 11. června 2021

Vstupné bude dobrovolné. „Dohodli jsme se s klukama, že to je nejlepší varianta. Snad lidi dají co nejvíc,“ přeje si současný hráč Frýdku-Místku.

Utkání mezi týmem hokejistů Šachtar Bo Ostrava a Jarda dream team vedený Jaroslavem Kubinským začíná od 16:00 ve fotbalovém areálu Pavla Srníčka v Bohumíně.

Hraje se pro dvouletého Kubíčka, ten trpí mozkovou obrnou. „Narodil nečekaně císařským řezem ve 29 týdnů těhotenství. Byl extrémně nedonošené miminko, vážil jen 890 gramů,“ uvedli jeho rodiče.

Foto: Facebook Šachtar Bo Ostrava

Po týdnu přišly první komplikace, měl první injekce, krvácení do hlavičky… Jeho zdravotní stav byl jako na houpačce.

„Následky si nese stále. U prvních narozenin mu byla diagnostikována mozková obrna pravostranná hemiparéza. To znamená, že jeho pravá strana je postižená. Pravou ruku nepoužívá vůbec,“ dodávají.

„U prvních narozenin mu byla diagnostikována mozková obrna pravostranná hemiparéza."

„Nedávno oslavil dva roky, třikrát týdně jezdíme cvičit do Poruby, jednou týdně absolvujeme hipoterapii a doma rehabilituje s pomůckami, které jsou finančně náročné,“ přibližují.

Rodinu čeká v červnu týdenní pobyt s intenzivní terapií na koních, který není hrazen z pojištění. Čekají je ještě další cvičební pobyty. Pro představu: dvakrát ročně rehabilitace v lázních stojí 40 tisíc korun.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz