Tapíří samička dostala jméno Jasmína

Akce v Zoo Praha

Alena Maděrová  |  13. 06. 2021


Jméno pruhované slečně vybrali chovatelé Zoo Praha a slavnostně jej odhalil kmotr mláděte náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlubuček.

Mladá samička tapíra jihoamerického se narodila letos 29. dubna. Na fotografii se svou matkou samicí Taluen. Autor Petr Hamerník, Zoo Praha.  Mladá samička tapíra jihoamerického se narodila letos 29. dubna. Na fotografii se svou matkou samicí Taluen. Autor Petr Hamerník, Zoo Praha.

Křest šestitýdenního mláděte proběhl v neděli v dopoledních hodinách u výběhu tapírů jihoamerických poblíž Darwinovova kráteru v dolní části areálu. Při této příležitosti si zájemci také mohli zakoupit a nechat podepsat výtisk fotoknihy Ztichlá zoo.


Tapíří samička Jasmína je nositelkou jedinečných a v evropském chovu dosud nezastoupených genů. Je prvním potomkem samice Taluen, která do Zoo Praha dorazila před dvěma lety z Francouzské Guyany. Její otec samec Tex pochází z USA, odkud přijel před patnácti lety.

Na Jasmínino zdraví si připil peruánský hráč na andské flétny Vlado Ulrich společně s kurátorem savců Pavlem Brandlem, ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem a náměstkem primátora hlavního města Prahy Petrem Hlubučkem. Autor Petr Hamerník, Zoo Praha.


Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Exotické rajky, proslulé nádhernými pery a propracovanými zásnubními tanci, nově osídlí novoguinejskou expozici v Rákosově pavilonu. Oficiálně je budeme představovat v sobotu 13. dubna. Na tematické hry se můžete těšit mezi...

Max (uprostřed) a Rudi (vpravo) žili v posledních letech v Zoo Praha po boku dospělého samce a otce Rudiho Ankhora (vlevo). Ankhor se oba troufalé mladíky nebál umravňovat, a právě díky jeho klidné a trpělivé povaze mohli mladí sloní samci v pražském Údolí slonů zůstat poměrně dlouho. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

První ryze pražská slůňata Max a Rudi dospívají a zamíří proto do nových domovů. V dubnu 2016 narozený Maxmilián odjede v červnu do zoo v belgických Antverpách, zatímco o šest měsíců mladšího Rudolfa čeká ještě v dubnu...




Přihlášení k newsletteru