Waszek a Pavlíček vyhráli ve druhém polském sprintu

Druhý sprintový závod ESET Cupu v polské Poznani přinesl vítězství dvěma českým závodníkům. Zatímco v kategorii GTC zvítězil Dennis Waszek, třída GT4 patřila Matěji Pavlíčkovi.

V neděli na okruhu v polské Poznani vyvrcholil třetí podnik letošní sezony ESET Cupu. Na programu byl mimo jiné i druhý sprintový závod. V něm se stejně jako v sobotu představili tři čeští závodníci. V rámci kategorie GT3 nastoupil Petr Kačírek, ve třídě GT4 účinkoval Matěj Pavlíček a v GTC bojoval o body Dennis Waszek.

A právě Waszek se umístil v cíli nejvýše. V rámci hodnocení ESET Cupu skončil jako celkově druhý. Rovněž vyhrál hodnocení kategorie GTC. Kromě Waszka bodoval z účastníků GTC do ESET Cupu pouze Adam Rzepecki.

Radovat se ale mohli také u stáje RTR Projects. V kategorii GT4 totiž dosáhl již na páté letošní vítězství ze šesti závodů jezdec brněnského týmu Matěj Pavlíček. Ten byl nakonec v GT4 jediným startujícím poté, co druhý nejrychlejší muž kvalifikace Ferenc Ficza nakonec do závodu nenastoupil.

Petr Kačírek jezdil v úvodu na druhé příčce kategorie GT3. Později se ale začal propadat a nakonec zajel do boxů, kde ze závodu odstoupil.

Petr Kačírek v neděli do cíle nedojel. Foto: Petr Frýba

Výsledky ESET Cupu ve třídě GT3: 1. Marcin Jedlinski (Polsko, Olimp Racing, Mercedes-AMG GT3), 2. Piotr Wira (Polsko, Good Speed Racing, Mercedes-AMG GT3), 3. Stanislaw Jedlinski (Polsko, Olimp Racing, Mercedes-AMG GT3)… DNF Petr Kačírek (Česká republika, Duck Racing, Audi R8 LMS Ultra GT3).

Výsledky ESET Cupu ve třídě GT4: 1. Matěj Pavlíček (Česká republika, RTR Projects, KTM X-Bow GT4).

Výsledky ESET Cupu ve třídě GTC: 1. Dennis Waszek (Česká republika, Duck Racing, Lamborghini), 2. Adam Rzepecki (Polsko, Basenhurt A&T Racing, Porsche 911 GT3 Cup).

Úvodní foto: ESET Cup

Autor

Dušan Bouzek

Motoristický novinář, který se specializuje na české a slovenské okruhové závodění a české jezdce. Intenzivně se věnuje zónovému mistrovství FIA CEZ, seriálům ESET Cup, TCR Eastern Europe i kartingu.