Hlavní obsah

Morcheeba přijede v září jako náhrada za Metronome

Na festivalu Metronome Prague Warm Up ve Stromovce, který proběhne 10. - 12. září, se ukáže mimo jiné britská Morcheeba.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvačka Morcheeby Skye Edwardsová.

Článek

Warm Up bude alespoň částečnou náhradou za Metronome Prague, který se musel přesunout na rok 2022. Na okraji Stromovky představí britská skupina Morcheeba i albovou novinku Blackest Blue.

Britská skupina Morcheeba, jejíž tváří se stala hlavně pozoruhodná zpěvačka Skye, vznikla v roce 1995. Zpočátku dělala experimentální elektroniku s příchutí hip-hopu a psychedelie. Tuto éru symbolizuje debut Who Can You Trust?. Postupně však kapela absorbovala stále více funku a soulu, snažila se už zaujmout více melodií než zvuky. Album Fragments of Freedom bylo prakticky bez psychedelie a přineslo velký hit Rome Wasn’t Built in a Day.

Symbolem léta budou malé festivaly

Kultura

Skye se s bratry Godfreyovými Rossem (kytara) a Paulem (elektronika) na chvíli rozešla a zpívala sólo docela pozoruhodné soul-folkové písničky, nakonec se ale Morcheeba dala zase dohromady. V současnosti ji tvoří Skye s Rossem, kteří se obklopili dalšími hudebníky. Deska Blackest Blue vyšla 23. dubna.

Na Warm Upu se ukáže i projekt na počest Ivana Krále, slavného zesnulého českého rockera, který dlouho působil v USA.

„Metronome Prague Warm Up bude na konci sezóny jednou z možností, jak se naživo natěšit na rok 2022, kdy se hudební scéna vrátí v plné síle. Jako jedna z prvních zahraničních kapel dorazí do Prahy už teď v září kultovní Morcheeba, která svým hudebním vystoupením a světovou premiérou nového singlu na dálku podpořila koncert Národ sobě – kultura tobě, který jsme ve spolupráci s ČT art odvysílali v únoru. Morcheeba teď přijede s novým albem a zahraje naživo. Na akci s limitovanou kapacitou jde do prodeje nyní pouze 300 třídenních vstupenek a k tomu jednodenní vstupenky, nyní jen část za zvýhodněnou cenu, a to na sobotu, kdy vystoupí Morcheeba. Postupně přidáme i lístky na pátek a neděli, jakmile budeme moci zveřejnit celý program,” dodal David Gaydečka, jeden z pořadatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám