78letý Harrison Ford v novém Indianu Jonesovi digitálně omládne

14. 6. 2021 - 13:00 | Novinky | Adam Homola

78letý Harrison Ford v novém Indianu Jonesovi digitálně omládne zdroj: Foto: Lucasfilm

Pátý díl Indiana Jonese se po celé sérii odkladů, přepisování scénářů a dalších dokladů začíná konečně natáčet. A první fotky z placu naznačují digitální omlazování.

Za kamerou stojí režisér James Mangold, z producentské pozice na něj dohlíží samotný Steven Spielberg a před kamerou je samozřejmě Harrison Ford. Tomu je už 78 let a jak všichni dobře víme, série Indiana Jones není zrovna konverzačním dramatem. Dialogů a klidných scén má samozřejmě požehnaně, ale vždy je to vykompenzováno poměrně solidní akcí – jízdou na koních, motorkách, člunech, švihání bičem, houpáním se na biči, pěstními souboji, střílením, skákáním a dalšími více či méně náročnými kaskadérskými kousky.

Jaké akční scény nás čekají v pátém Indym zatím ještě nevíme a nenaznačují to ani první fotky z placu. Jenže ty naznačují něco jiného. Stačí trochu zaostřit na Fordův obličej a hned zjistíme, že představitel Jonese má na obličeji i na ramenou spoustu malých teček. Přesně takových teček, které se používají v digitální postprodukci, kdy je potřeba na zpravidla stárnoucího herce přidělat digitálně jeho mladší obličej.

Pryč jsou doby, kdy něco takového vypadalo divně, rušivě a zážitek to spíše kazilo. Irčana jsme asi všichni viděli a nutno říct, že jakkoliv tam nebyla technologie omlazování starých herců dokonalá, byla víc než dostatečně dobrá. Doba i technologie se navíc posunula, byť jen o kousek, tudíž 78letý Harrison Ford může ve své omlazené verzi vypadat podstatně lépe než omlazený De Niro.

Nikde navíc není psáno že celý Indiana Jones 5 bude Ford mladičký. Produkce ho možná omladí jen na některé pasáže, nikoliv na celý film. Dost možná bude taky omlazený jen decentně a nebude se z něj hned dělat 30letá verze slavného archeologa.

Tak jako tak by mělo jít o poslední díl série s Harrisonem Fordem v hlavní roli. Co přesně má Disney se značkou v plánu zatím nevíme, nicméně přeobsazení hlavní role je jen otázkou času. Indiana Jones příliš lukrativní a nadčasová série na to, aby zůstala pohřbená se stárnoucím Fordem.

Na první fotky z natáčení se můžete podívat na webu Daily Mail.

zdroj: Netflix

Takhle vypadalo natáčení a omlazování starých herců v Irčanovi.

Zdroje: Daily Mail

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.