Proč se oblékat do hedvábí?

Sponzorované odkazy:

Proč se oblékat do hedvábí?

Hedvábí se prosadilo v textilním průmyslu jako jedna z nejžádanějších tkanin na světě. Jeho přirozený lesk a měkkost z něj činí luxusní produkt, za který neváháte dát i větší finanční obnos. Hedvábí není však pouze přepychovou látkou, ale existuje spousta výzkumů, jež naznačují, že nošení hedvábného materiálu prospívá zdraví a našemu vzhledu.

Hedvábné šálkyHedvábné šálky

Hedvábí zpomaluje stárnutí

Hedvábí je lehké jako obláček, díky tomu se oblečená do hedvábí budete cítit svěže a lehká jako pírko. Hedvábí je nadčasové, nejen díky jeho struktuře. Hedvábí obsahuje aminokyseliny, které pomáhají zpomalovat tvorbu vrásek.

Vzhledem k tomu, že hedvábí je přírodním materiálem, je pro tuto látku snazší produkovat a zadržovat vlhkost. Při kontaktu s pokožkou přes noc dělá zázraky. Díky tomu je hedvábí nyní uznáváno jako přírodní produkt proti stárnutí ve formě povlečení a povlaků na polštáře. Dermatologové potvrzují schopnost hedvábí zpomalit viditelné známky stárnutí a oživit lidskou pokožku i po krátkém spánku.

Hedvábí pomáhá pokožce regenerovatHedvábí pomáhá pokožce regenerovat

Zatímco bavlněný a polyesterový materiál odvádí vlhkost z pokožky, hedvábí ji naopak pomáhá doplňovat a udržovat tuto vlhkost nezbytnou pro udržení mladistvé a zářivé pokožky.

Albumin, přirozeně se vyskytující látkou v hedvábí, zrychluje metabolismus pokožky, což umožňuje mnohem rychlejší óbnovu a opravu odumřelých buněk. V průběhu času dlouhodobé používání hedvábí drasticky zlepší vzhled pokožky a výrazně zpomalí účinky stárnutí. Přemýšlejte o tom jako o neviditelném nočním krému naneseném na vaši tvář každou noc. Pokud nemáte dostatek finančních prostředků na pořízení celé sady hedvábného povlečení, zvažte zakoupení alespoň povlaků na polštáře z hedvábí.

Hedvábí pomáhá při ekzémech i astmatu

Ve většině případů atopické dermatitidy je nutné provést změny v životním stylu, aby vyhovoval potřebám citlivé pokožky. Zatímco k léčbě mírných až závažných případů ekzému lze použít různé krémy, pro stav pokožky je důležité i to, čeho se dotýká v noci. Díky své přirozené proteinové struktuře je hedvábí známé svými hypoalergenními vlastnostmi, díky čemuž je kompatibilní se všemi typy pleti. Jeho hustá struktura tkaniny zabraňuje hromadění prachu a roztočů, což zase chrání před alergeny. Zatímco někteří jedinci mohou být alergičtí na jiné přírodní materiály (jako husí a kachní peří), vlnu a flanel, hedvábí se díky svému stoprocentnímu organickému původu ukázalo být více slučitelné i s nejhoršími případy kožních alergií a vyrážek.

Hedvábí zabraňuje hromadění roztočů, nečistot a dalších mikroskopických cizích těles, které mohou vyvolat alergii, zejména u lidí s ekzémem a také u astmatiků, u kterých nadbytek roztočů může způsobit i astmatický záchvat.

Antifungální vlastnosti

Hedvábí je oblíbenou látkou nejen pro povlečení, ale i pro pyžama a noční košilky, a nedávná studie ukazuje, že existuje více důvodů pro zakoupení těchto výrobků. Nejen, že se během spánku budete cítit příjemně a hladce, ale může také zabránit opakujícím se infekcím a gynekologických zánětů u žen. Při studii byly ženy požádány, aby vyměnily spodní prádlo z bavlněného za hedvábné, po několika měsících se zjistilo, že hedvábné prádlo zabránilo opakovaným reinfekcím. Candida albicans – kvasinka způsobující běžnou infekci u žen – se nejlépe množí v teplém a vlhkém prostředí. Zatímco bavlna tomu nijak nepomáhá, schopnost hedvábí absorbovat vlhkost, vytváří prostředí, ve kterém se kvasinkám nedaří, protože má i anifungální vlastnosti.

Hedvábí může zlepšit kvalitu spánku

Pokud jste někdy zažili luxus spaní v hedvábí, určitě jste si všimli, že jste snadněji usnuli. Pohodlné, měkké a lesklé povlečení vás obejme, pomáhá regulovat tělesnou teplotu a vlhkost.

Ve starověké Číně byl hedvábí materiálem, používaným k léčbě chronických bolestí. Ve skutečnosti je hedvábí stále standardní látkou doporučovanou seniorům a lidem, kteří mají potíže s pohybovým aparátem. Pohodlí hedvábí pomáhá i od bolesti svalů a kloubů. Nevyvíjí tlak na lidské tělo a zaručuje nerušený spánek.

Výroba hedvábí je složitáVýroba hedvábí je složitá

Nákup hedvábí – stojí to za to?

Hedvábí může zlepšit naše zdraví, relaxaci, spánek, ulehčí život lidí s alergiemi. Má však jednu nevýhodu. Díky způsobu výroby je opravdu drahé. Jde však o materiál, který při správné péči vydrží i desetiletí.

Článek Proč se oblékat do hedvábí? byl publikován 14. června 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...