Targa Florio: legendární sicilský závod i nová, prémiová limonáda od Kofoly speciálně pro řidiče

Sluncem zalitá krajina Sicílie, řev závodních motorů a mimořádné počiny skutečných hrdinů své doby. Ale také nová osvěžující limonáda vyrobená z nejšťavnatějších sicilských citrusů. To vše je Targa Florio.

Targa

Sicilský závod psal automobilovou historii a je pevně spjatý se začátkem závodění rychlých vozů. A má také nesmazatelnou českou stopu. Jeho oslavou je nová prémiová limonáda od Kofoly s příchutí pomeranče, citronů a krvavého pomeranče. Prostě ideální osvěžení pro motoristy na dlouhé letní cesty.

Targa Florio – příběh odvážných závodníků

Sicílie byla zásluhou palermského obchodníka s vínem a automobilového závodníka Vincenza Floria od roku 1906 místem, kde se odehrávaly ty největší motoristické souboje první poloviny 20. století. Vůni olivových hájů, pinií a citrusovníků pravidelně doprovázel i zvuk řvoucích motorů. Vytrvalostní závod se jezdil až do sedmdesátých let 20. století a jezdci při něm zdolávali v sicilském pohoří Madonie stovky kilometrů trati plné zatáček. A to za volantem z dnešního pohledu primitivních vozů na úzkých pneumatikách a bez všech v současnosti obvyklých vymožeností. Na prašných úzkých sicilských cestách se navíc jezdilo za běžného provozu, a to i vysoko v horách, kde se často měnilo počasí. Dnes částečně průjezdný 72 kilometrů dlouhý okruh s názvem „Circuito Piccolo delle Madonie“ patří k oblíbeným turistickým cílům. Jízda po klikatých sicilských cestách má punc dobrodružství a ukazuje, jak odvážní museli účastníci závodů být.

Targa Florio – příběh prémiové limonády

Právě po slavném závodu je pojmenovaná novinka od firmy Kofola. Osvěžující limonáda Targa Florio je slazená pouze třtinovým cukrem a obsahuje vysoký podíl energií nabité ovocné šťávy. Ta je vyrobená ze sicilských citrusů, které jsou považovány za nejkvalitnější na světě. K dispozici je v plechovce nebo unikátní skleněné lahvi s dvojitým dnem, která byla navržena speciálně pro tento nápoj. Je odrazem tradiční řemeslné zručnosti, jižanského temperamentu a nadčasového designu. Koupit ji můžete v supermarketech, na čerpacích stanicích a také v gastro podnicích.