Také otevíráte ústa při aplikaci řasenky? Nabízí se jedno vysvětlení

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Rasenka
Zdroj: Shutterstock

Velké množství žen by ráno nevyšlo z domu bez toho, aniž by se nalíčily. Každá má svou ranní rutinu, která může zabrat pár minut, ale občas i několik hodin. A napadlo vás někdy, co se s vaším tělem při líčení děje?

Pokud budete sledovat i tu nejpůvabnější osobu, jak si aplikuje řasenku, uvidíte její otevřená ústa. Přemýšleli jste někdy, proč se to děje? Na to odpovídá expertka na řeč těla Blanca Cobb.

Otevřená ústa jsou běžný jev

„Fenomén otevřených úst je podvědomá reakce. Nikdo si neuvědomuje, že to dělá,“ říká Blanca. Každý, kdo si někdy omylem strčil řasenku do oka, ví, že se nejedná o nic příjemného. Přesně proto se při aplikaci řasenky snažíme mít oči otevřené a nehybné.

„Dva různé nervy ovládají svaly, které otvírají a zavírají vaše ústa a horní víčka. Tyto nervy jsou umístěny v našem těle blízko sebe,“ řekla Cobb. Hlavní teorie, proč se vaše ústa při aplikaci řasenky otvírají, je ta, že se tyto nervy při této činnosti spouští navzájem.

Jakmile se vaše tělo naučí při aplikaci řasenky otvírat ústa, může být doopravdy těžké se tohoto zlozvyku zbavit. Je to naprosto automatické chování. Pokud cítíte, že se vám s otevřenými ústy daří malování lépe, pokračujte v tom.

Fenomén, který se stále opakuje

Přemýšlíte, proč se vaše ústa automaticky neotevřou při otevření očí? Ale i to se může stát. Vzpomeňte si na to, kdy jste naposledy slyšeli opravdu šokující zprávy. Přesně v tento moment se vaše ústa otevřou, aniž byste o tom věděli.

Je zajímavé, že se tento jev neděje obráceně. Vypadalo by doopravdy zvláštně, kdyby se vaše oči otvíraly při žvýkání. To se neděje proto, že nervy pracují pouze v jednom směru. Existují však ale výjimky, mezi které můžete patřit i vy.

Nebojte se, že by se na vás někdo při líčení zvláštně díval. Dotyčná osoba, která by vás sledovala, si pravděpodobně ani neuvědomuje, že máte otevřená ústa. Ve společnosti je totiž tento jev doopravdy běžný a ústa při aplikaci řasenky otevře pravděpodobně každá žena.

Zdroj: Mental Floss
Autor: Štěpán Pacík


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články