Věnujte pozornost mimořádným opatřením před startem a v průběhu 8. ročníku Krakonošova cyklomaratonu týkajících se dodržování aktuálních vládních nařízení pro pořádání hromadných akcí.

Dle aktuálních podmínek pro pořádání sportovních akcí je nutno dodržet následující:

- účastník akce se musí prokázat před prezentací buď:

negativním testem na přítomnost viru SARS CoV-2 POC ne starším než 17. 6. 2021* nebo

negativním testem na přítomnost viru SARS CoV-2 PCR ne starším než 12. 6. 2021* nebo

potvrzením o očkování, které bude mít datum 28. 5. 2021 nebo starší nebo

potvrzením o pozitivním testu, který nebude starší než 19. 12. 2020

* U negativních testů postačí potvrzení od zaměstnavatele o provedení testu s negativním výsledkem.

V případě, že závodník nebude splňovat ani jednu z výše uvedených možností, může si nechat provést preventivní antigenní test na místě. Cena testu je 350 Kč.

 

- účastník musí před prezentací odevzdat vyplněný self reporting formulář 

Pro hladký průběh prezentace, prosíme, vytiskněte a vyplňte si formulář předem. Děkujeme.

 

- při vstupu do vnitřních prostor (zázemí UFFO, prezentace) používejte ochanu dýchacích cest (roušku) a dodržujte zde 2m odstupy

- ve venkovních prostorách dodružujte rozestupy 1,5m případně používejte ochranu dýchacích cest (roušku)

- dodržujte zásady hygieny a používejte desinfekci (bude k dispozici u vstupů do startovních koridorů, u vstupů na prezentaci a na toaletách)

 

2. PŘÍJEZD a PARKOVÁNÍ

Start, cíl a zázemí závodu je stejně jako v předchozích ročnících u Společenského centra UFFO (Nám. Republiky 999, Trutnov).
Kancelář závodu se nachází v suterénu budovy UFFO.
Příjezd bude z hlavních příjezdových směrů značen informačními tabulemi.
Parkování je bezplatně zajištěno na parkovací ploše přímo před UFFEM (cca 200 vozidel) + v podzemních garážích UFFO (cca 60 vozidel). Při zajíždění do podzemních garáží pozor na kola na střeše ;-). Po naplnění této parkovací kapacity je možno k parkování využít přilehlých parkovacích ploch, ale zde je třeba již dbát pokynů ohledně zpoplatnění.

 

3. PREZENTACE

Pozor důležité

Před samotnou prezentací je NUTNÉ navštívit jeden z COVID POINTŮ umístěných u vstupů do budovy UFFO a odevdat zde vyplněný selfreport formulář a prokázat se dokumenty o splnění podmínek uvedených v bodě 1. těchto pokynů

Prezentace k závodu v pátek 18. 6. od 19:00 do 20:00 hodin a v sobotu 19. 6. od 7:30 do 9:30 hodin v kanceláři závodu v suterénu budovy UFFO.
Prosíme vás o včasnost při vyzvedávání čísel.
Nezaplacené registrace budou stornovány. REGISTRACE NA MÍSTĚ NEBUDE MOŽNÁ!!!

 

4. ÚSCHOVNA

Hlídaná úschovna bude fungovat v prostoru prezentace. Úschovna bude v provozu max. do 16:00 hodin, poté již pořadatel za uložené věci neručí.

 

5. STARTOVNÍ ČÍSLA a ČIPY

Závod bude měřen čipovou technologií. Čipy jsou umístěny v čísle na řidítka a na sedlovku. Oba naleznete ve své startovní obálce. Startovní obálka zároveň obsahuje voucher na občerstvení v cíli závodu.
Kontrolní mezičasy: Pomezní Boudy, Pražská Bouda

 

6. START ZÁVODU

Slavnostní start závodu obou kategorií proběhne u Společenského centra UFFO. Dlouhá trať odstartuje v 10:00 a krátká v 10:05 hodin. Startovní pole bude rozděleno do dvou koridorů. První pro dlouhou trasu, druhý pro krátkou trasu. Před startem se zařaďte do svého koridoru dle trasy. Závodník, který odstartuje dříve než v čase určeném pro jeho trasu, bude potrestán diskvalifikací. Po slavnostním startu následují cca 2km neutrální jízdy za zaváděcím vozidlem a ostrý start proběhne za kruhovým objezdem u TESCa na výpadovce směr Pec pod Sněžkou. POZOR! Předjetí zaváděcího vozidla bude trestáno diskvalifikací!

 

7. TRASA ZÁVODU

- BUFETY

Vzhledem k mimořádným opatřením, bude vybavení bufetů omezeno!!! Každý závodník obdrží při prezentaci k vlastní spotřebě balíček doplňkové stravy AMIX (gel, endrgetická tyčnka, iontový nápoj).

BUFETY BUDOU SAMOOBSLUŽNÉ. POŘADATELÉ JE BUDOU POUZE DLE POTŘEBY DOPLŇOVAT, ALE NEBUDOU OBČERSTVENÍ PODÁVAT!

1. bufet Pomezní Boudy - obě trasy (300 ks bidonů iontového nápoje, voda a iontový nápoj na doplnění, koláče, rohlíky se salámem, sůl, ovoce)
2. bufet Pražská Bouda - dlouhá trasa, bufet pití (iontový nápoj, voda)
3. bufet Strážné - dlouhá trasa (200 ks bidonů iontového nápoje, voda a iontový nápoj na doplnění, koláče, rohlíky se salámem, sůl, ovoce)

Bidony a obaly od doplňkové stravy odhazujte pouze v prostoru bufetů!!!

- DOPROVODNÁ VOZIDLA

Závod se jede za plného provozu, je tedy nutné dodržovat všechna pravidla silničního provozu jak závodníky, tak i doprovody.
Motorovým vozidlům je vjezd zakázán v úseku Albeřice - Horní Malá Úpa a parkoviště Pod Javorem v Peci pod Sněžkou - Dolní Dvora. Dodržování zákazu bude striktně hlídáno Policií ČR a jeho porušení může mít za následek příslušný postih dle předpisů.

- LIMIT

Pro závod nejsou na trati určeny časové limity. Závod bude ukončen po vyhlášení výsledků, tj, v cca 17:00 hodin.

- SILNIČNÍ PROVOZ

Závod se jede za plného silničního provozu. Na všech nebezpečných místech a křižovatkách budou pořadatelé a na mimořádně exponovaných místech i příslušníci Policie ČR. Řiďte se jejich pokyny a dodržujte dopravní předpisy. Nedodržení předpisů silničního provozu může být důvodem k diskvalifikaci. Na vaši bezpečnost budou dohlížet profesionální motorizovaní pořadatelé, příslušníci Policie ČR, pořadatelé na křižovatkách, posádky sanitních vozů, sběrného vozu i zaváděcích vozidel.

- ZNAČENÍ

Nově bude závod značen jak vodorovným značením na silnici (nebezpečí, prémie) tak také svislým značením / plastové směrové tabule.

- NEBEZPEČNÁ MÍSTA NA TRATI

Letošní rok se nese ve znamení oprav snad všech mostů a mostků v celé ČR. I na trati letošního KCM je několik omezení. Průjezd těmito místy budou regulovat pořadatelé. PROSÍME, dbejte jejich pokynů. Neuposlechnutí může být důvodem k diskvalifikaci!

- VELMI NEBEZPEČNÁ MÍSTA NA TRATI - prosíme, věnujte jim zvláštní pozornost

  • Oprava mostu ve Velké Úpě (pouze dlouhá trasa) - Provizorní most s kovovým nájezdem. Mezi jednotlivými pláty jsou nebezpečné mezery.
  • Cílový dojezd - Celá pěší zóna prošla rekonstrukcí, která výrazně změnšila možnost dojezdu (prostoru za cílem). Mějte toto na paměti při závěrečném spurtu! 

 

8. DOPORUČENÍ

Zdravotní službu budou po celou trasu závodu zajišťovat dva sanitní vozy. Pořadatel doporučuje individuální úrazové pojištění.

 

9. CÍL, VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ

Občerstvení v ceně startovného - výběr ze dvou jídel + Birell
Sprchy - z důvodu hygienických opatření pořadatel sprchy nezajišťuje

16:00 - vyhlášení výsledků

Krakonošův cyklomaraton 2021