Hororový start Eura, ale náš sen ještě zcela neumřel, glosují skotská média porážku s Českem

Hororový start Eura, ale náš sen ještě zcela neumřel, glosují skotská média porážku s Českem
OBSAHUJE OHLASY

Byť reprezentace Skotska nepředvedla proti české reprezentaci úplně špatný výkon, na svůj první zápas na tomto evropském šampionátu nebude vzpomínat zrovna dvakrát v dobrém. V boji o osmifinále pro ně porážka 0:2 znamená hodně tvrdou ránu.

"Měli jsme sen, ale všechny naše noční můry se zhmotnily, když se Skotsko nevrátilo na turnaj s vítězným křikem, ale s fňukáním," napsal prestižní skotský deník The Herald. 

Více vyložených šancí měl přitom český soupeř, jenže góly dával pouze střelec Leverkusenu Patrik Schick. Jeden z nich pak způsobem, který obletěl svět. 

"Jeho padesátimetrový lob přes brankáře Davida Marshalla bude zcela jistě soutěžit o nejhezčí trefu turnaje," pochválil českého kanonýra plátek The Scotsman.

"Schickova bomba domácí uzemnila. Český útočník si zaslouží velké uznání, jak rychle vyhodnotil situaci. Skotové si mohli jenom povzdechnout, že takovému gólu šlo určitě předejít," připojil Herald.

Snad všechna skotská média se shodují, že postoupit do osmifinále už bude hrozně těžké. Zvlášť když na Skoty teď čekají Anglie s Choravtskem. 

"Na Euro jsme čekali dlouhých 23 let. Ale stačilo méně než 90 minut a naděje se změnila v horor. Šance na postup do vyřazovací fáze už visí jen na vlásku,"" uvedl skotský deník Daily Record. "Sen ještě úplně neumřel, ale komplikace je to obrovská," připojil Herald.