Vrcholí přípravy na 6. ročník osvětového běhu Yellow Ribbon Run

Osvětový běh Yellow Ribbon Run (YRR) na podporu integrace lidí po výkonu trestu je naplánován na 7. září 2021. Od úterý 15. června se už ale mohou běžci registrovat. Přihlášením do Běhu se žlutou stužkou tak přispějí také na registraci běžců s trestní minulostí. Letos bude možné zúčastnit se i virtuálně. Stačí v termínu 1. 8.–7. 9. 2021 individuálně zaběhnout svou trasu a potvrdit splnění zasláním fotografie se žlutou stužkou! 

 

„V loňském roce jsme si vyzkoušeli virtuální běh, do kterého se mohli zapojit také odsouzení přímo ve věznici. Běželi se žlutou stužkou v týmu se zaměstnanci „své“ věznice. Věříme, že letos namotivujeme k účasti ještě více odsouzených, a přispějeme tak k jejich úspěšné integraci,“ říká Gabriela Slováková, iniciátorka Yellow Ribbon Run v České republice a ředitelka Věznice Kuřim.

Příběhy běžců s trestní minulostí přibližuje doprovodný program Yellow Ribbon, kterým je výstava fotografií Jana Jirkovského s názvem „Uteč předsudkům aneb Žlutá stužka v pohybu“. Výstava putovala od prosince 2020 pražskými městskými částmi. Od 9. června 2021 je pro návštěvníky připravena v prostoru Vojenské nemocnice Brno v Jihomoravském kraji.

 

Běh se žlutou stužkou a akce Yellow Ribbon

Termín: 7. 9. 2021, 16:00
Místo: Aktivní lesopark Řepy, Praha 6
Závod: *dospělí *děti
Doprovodný program: výstava, fotokoutek, koncert vězeňských kapel Wsedě a KRATSʼ BEND, občerstvení, táborák
Registrace zde: https://yellowribbon.cz/registrace/

 

Virtuální závod Yellow Ribbon Run

Termín: 1. 8.–7. 9. 2021
Závod: libovolná trasa
Registrace zde: https://www.stopnito.cz/detail-zavodu/537

 

Videopozvánka Petra Čvrtníčka na YRR

 

 

 

 

 

Redakce AD a YRR
Foto: www.yellowribbon.cz, Jan Jirkovský


Yellow Ribbon Run (YRR)/Běh se žlutou stužkou – cílem projektu je bořit předsudky, dát lidem s trestní minulostí a jejich rodinám druhou šanci na slušný život, přispět tak k prevenci kriminality, snížení recidivy a větší bezpečnosti ve společnosti. Projekt Yellow Ribbon Run spoluorganizuje Vězeňská služba ČR, nezisková organizace RUBIKON Centrum a Probační a mediační služba. Funguje za finanční podpory několika partnerů. V roce 2019 běželo štafetový závod na 600 běžců.

Go to TOP