Bizarní plastické operace, o kterých jste ani nevěděli, že existují

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Plastic surgery
Zdroj: Shutterstock

Pravděpodobně znáte botox, facelift a liposukci. Už jste ale někdy slyšeli o modelaci dolíčků? Jedná se o neobvyklé postupy, které plastičtí chirurgové provádějí mimo reflektory a rozhodně nejsou tak známé.

Podle zprávy Americké společnosti plastických chirurgů z roku 2018 se každoročně provádí přibližně osmnáct milionů kosmetických procedur. Většina z nich jsou minimálně invazivní postupy, včetně injekčních výplní a chemických peelingů. Méně než dva miliony jsou pak chirurgické zákroky, jako je zvětšení prsou a liposukce.

Tyto procedury jste určitě neznali

Úpravy lícních kostí jsou v dnešní době velice časté. Kromě aplikace tuku do lícních kostí se při některých procedurách tuk z lícních kostí odstraňuje. Bukální lipektomie je postup, při kterém vám profesionálové zeštíhlí tukové polštářky na tvářích, čímž odhalí lícní kosti.

Každý, kdo se zajímá o své obočí, ví, jak náročné je se o tuto část těla starat. Trvalejším řešením je transplantace obočí, která se stala velice populární. Během transplantace vezme chirurg vlasy ze zadní části hlavy a transplantuje je do oblasti obočí.

Jakmile je vytvořen požadovaný tvar obočí, začnou vlasy růst stejně jako na svém původním místě a obočí je potřeba pravidelně zastřihovat.

Jakou proceduru si vyberete dnes?

Dimpleplasty neboli modulace dolíčků je minimálně invazivní zákrok, který poskytuje trvalé dolíčky ve tvářích a díky kterému získáte přitažlivější kontury obličeje. Tato operace se obvykle provádí v lokální anestezii, kdy chirurg vytvoří do tváře díru, kterou sváže stehem, aby vytvořil přirozeně vypadající důlek.

A co si třeba zajít na upíří facelift? Při tomto postupu se pracuje s krví, ale naštěstí nemá zákrok nic společného se samotným Drákulou. Jedná se o nechirurgický kosmetický zákrok, který zahrnuje odběr krve, její zpracování za účelem izolace plazmy bohaté na krevní destičky a její opětovné aplikace do obličeje, čímž se odstraní vrásky a vytvoří se mladistvý vzhled.

Někteří lidé nejsou spokojeni s ušima, se kterými se narodili. Operace uší neboli otoplastika posouvá uši blíže k hlavě a trvale vás zbaví odstávajících uší. Tento rychlý zákrok se provádí v lokální anestezii a lidé jsou s výsledky velice spokojeni.

Nemáte rádi svůj pupík? Pak popřemýšlejte nad umbilikoplastikou. Tato procedura vám změní tvar pupíku a je vyhledávána hlavně ženami, které jsou po operaci kýly nebo po těhotenství.

Zdroj: The Healthy


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články