Domů     Technika
Virtuplex pomáhá rodinám s vážně nemocnými dětmi
Pavel Polcar 15.6.2021
Foto: JESHOOTS-com / pixabay

I virtuální realita může pomoci dobré věci. Důkazem je česká společnost Virtuplex, která ve své historii poprvé přichází s unikátním konceptem podpory charitativního projektu.

Pro Nadační fond Dům Ronalda McDonalda vytvořili vývojáři virtuální prostředí, které možné sponzory a budoucí partnery zavede do domu, který se ve Fakultní nemocnici Motol teprve staví. Cena projektu se vyšplhala na čtvrt milionu korun, společnost jej pro nadaci vytvořila zdarma.

Myslet na druhé

Dobra není nikdy dost, to ví společnost Virtuplex, která vytvořila zajímavou technologii na podporu charitativního projektu. Jejím prostřednictvím zavede potencionální sponzory do finální podoby prvního českého domu Ronalda McDonalda, který bude od příštího roku poskytovat zázemí rodinám vážně nemocných dětí hospitalizovaných v pražské nemocnici Motol.

Zástupci českých i zahraničních firem se tak mohou projít virtuálním domem v jeho finální podobě a detailně se seznámit s projektem i jeho cílem.

Jsme rádi, že virtuální technologií můžeme přispět dobré věci a pomoci bohulibému projektu při hledání a navazování nových partnerství a vztahů. Pro naši firmu je to poprvé, co takovouto technologií podpoříme charitativní projekt.

Zájemci si díky ní budou moci projít první patro domu, který je nyní ve výstavbě,“ říká Pavel Novák, spoluzakladatel společnosti Virtuplex. Náklady na vývoj technologie se vyšplhaly na čtvrt milionu, společnost je však v rámci podpory nadačního fondu vyrobila a poskytla zdarma.

První prohlídka domu

První prohlídky se uskutečnily již v průběhu června a zúčastnili se jich zástupci firem RAKO-LASSELSBERGER, HAVI Logistics, Winterhalter, Mondelez, Umdasch, Siko, Eco Design, Nordic Telecom a Savencia Fromage and Diary.

„Věříme, že pohled na finální podobu interiéru domu sponzory utvrdí v chuti zapojit se do projektu a potvrdí jejich zájem o spolupráci a podporu naší dobré věci,“ říká ředitelka Nadačního fondu Dům Ronalda McDonalda Ivana Pešatová.

Kromě zmíněné prohlídky domu se budou moci návštěvníci prostřednictvím virtuální reality seznámit také s 3D českou expozicí pro EXPO v Dubaji, za kterou společnost Virtuplex taktéž stojí, nebo s novou podobou restaurací sítě McDonald’s, které ještě nestojí nikde na světě.

Související články
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz