Hlavní obsah

Mladé pušky se vracejí. Sparta zahajuje přípravu i s Pulkrabem a spol.

Aktualizováno

Krátká dovolená je minulostí. Čeká je kvalifikace Ligy mistrů, a tak se Letenští dávají do tvrdé práce. V úterý kondiční testy na FTVS, ve středu dopoledne první trénink. Dvě tréninkové fáze denně, dřina na hřišti, v posilovně a při výbězích. Fotbalová Sparta zahajuje letní přípravu i s navrátilci z hostování, třeba útočníky Matějem Pulkrabem a Václavem Drchalem.

Foto: sparta.cz

Václav Drchal zpátky ve Spartě během testů...

Článek

Internacionálové jsou na šampionátu, všichni ostatní členové A-týmu v pondělí absolvovali preventivní testy na covid-19. Výsledky byly u všech negativní, příprava na novou sezonu může začít.

Na soupisce je k prvnímu dni přípravy 33 hráčů, na srazu je jich však o šest méně. Čtveřice hráčů aktuálně v dresu české, respektive slovenské reprezentace bojuje na probíhajícím EURO (Čelůstka, Pešek, Hložek, Hancko), dva hráči dostali povolení k pozdějšímu zapojení do tréninku s ohledem na to, že po konci klubové sezony cestovali na srazy národních týmů (Nita - Rumunsko „A", Minčev - Bulharsko U21).

V kádru kouče Pavla Vrby dostávají příležitost hráči, kteří strávili poslední období na hostování. Brankář Dominik Holec (Rakow), záložník Jan Fortelný (Teplice) a útočníci Václav Drchal (Mladá Boleslav) a Matěj Pulkrab (Bohemians).

Z B-týmu se k prvnímu letenskému mužstvu přesouvají obránci Adam Gabriel a Filip Panák.

Zatím získali dvě posily

Jako první posilu představila Sparta českého reprezentačního záložníka Jakuba Peška z Liberce. Druhou se stal dánský obránce Casper Höjer z Aarhusu. Klub prodloužil smlouvu s klíčovým útočníkem Adamem Hložkem a uplatnil opci na stěžejního stopera Dávida Hancka, který je tak po dvou letech hostování z Fiorentiny již kmenovým hráčem Sparty.

Letenští mají zájem ještě o obránce Martina Koscelníka z Liberce. A také kanonýra Michaela Krmenčíka z Brugg, o něhož se ovšem uchází také Slavia.

Rovnou do Edenu zamířil srbský záložník Srdjan Plavšič. Po vypršení kontraktů ve Spartě skončili Libor Kozák a Ondřej Zahusel. Na hostování do Liberce odešel útočník Ondřej Novotný.

Reklama

Související témata: