[CS:GO] LAN éra se vrací! BLAST se bude hrát na stagi
Esport CS:GO Článek [CS:GO] LAN éra se vrací! BLAST se bude hrát na stagi

[CS:GO] LAN éra se vrací! BLAST se bude hrát na stagi

Michael Douša

Michael Douša

15. 6. 2021 13:26

Po více než roce a půl se na podzim dočkáme prvních LAN turnajů

Reklama
BLAST komisař Andrew Haworth potvrdil, že BLAST Premier Fall Finals se bude hrát na LAN v Kodani, před živými diváky.

Účast na LAN turnaji je pro hráče i fanoušky téměř neopakovatelným zážitkem. Koronavirová pandemie ale donutila mnoho organizátorů všechny původně plánované LAN turnaje přesunout do online světa, a tak i turnaje velkolepě pojmenované po jejich hostujících městech, jako třeba ESL One Cologne či IEM Beijing, hráli hráči z pohodlí svých domovů. Mezi první vlaštovky návratu k normálu se ale řadí již dvě velké akce - první z nich, PGL Major Stockholm, začne v říjnu a New Champions Stage se dočkáme na začátku listopadu v Avicii aréně, druhou akcí bude BLAST Premier Fall Finals, který proběhne na konci listopadu.

Nad oběma akcemi visí podobně jako pověstný Damoklův meč velký otazník, zda se situace nezhorší natolik, aby musely být turnaje buď přesunuty na jiný termín, nebo v LAN podobě zrušeny úplně. Jak PGL, tak BLAST ale vypadají velmi optimisticky - BLAST komisař se nechal slyšet, že "BLAST nadšeně vyčkával na tento den," a že "jim přináší obrovský úsměv na rty skutečnost, že mohou vůbec začít mluvit o organizaci offline turnaje v Royal Arena v Kodani."

[CS:GO] LAN éra se vrací! BLAST se bude hrát na stagi

V rozhovoru s HLTV.org též zmiňuje, že Kodaň je perfektním městem pro návrat na LAN - "Dánsko je domovem BLASTu, ale také jedním ze základů mezinárodního Counter-Striku." Kodaňská Royal Arena by měla hostit až 12 tisíc diváků, což bude pro koronavirová opatření tak trochu křest ohněm. Otázkou zůstává, zda tou dobou již bude fungovat avizovaný "covid pass", který by mohl mezinárodní cestování poněkud ulehčit.

Na BLAST Premier Fall Finals se utká celkem osm týmů, z toho šest získá svůj spot díky umístění na BLAST Premier Fall Groups, dva se budou muset probojovat skrze kvalifikační BLAST Premier Fall Showdown.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama