15. června 2021 • 14:52

Sparta už zahájila přípravu. Na kondičních testech i navrátilci z hostování

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty jako první ligový tým zahájili letní přípravu na novou sezonu. Po pondělních testech na koronavirus, které vykázaly negativní výsledky, absolvovali kondiční testy na FTVS, ve středu dopoledne bude následovat první trénink. Do přípravy se podle klubového webu zapojili i brankář Dominik Holec, záložník Jan Fortelný a útočníci Václav Drchal a Matěj Pulkrab, kteří minulý ročník strávili na hostování.



Na soupisce Letenských je 33 hráčů, trenéru Pavlu Vrbovi se jich ale v první den přípravy hlásilo o šest méně. Kvůli reprezentačním povinnostem chybějí Ondřej Čelůstka, Adam Hložek, Jakub Pešek a Slovák Dávid Hancko. Rumun Florin Nita a Bulhar Martin Minčev se po účasti na srazu svých národních mužstev zapojí do tréninku později. K A-týmu se z třetiligové rezervy přesunuli obránci Adam Gabriel a Filip Panák.

První přípravný duel sehraje Sparta 22. června na Strahově s Hostouní. Na stejném místě přivítá i pražskou Duklu a Líšeň. V červenci ji čeká soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu, kde je v plánu několik utkání s dosud neurčenými soupeři

Letenští v poslední sezoně obsadili v lize druhé místo, díky němuž si po pěti letech zajistili účast v kvalifikaci o Ligu mistrů. Soupeře ve 2. předkole jim určí středeční los. Bude jím jeden z trojice Rapid Vídeň, Galatasaray Istanbul a dánský Midtjylland, který v září v závěrečném play off Ligy mistrů vyřadil sparťanského rivala Slavii. První duel sehrají 20., nebo 21. července, o víkendu 24. a 25. července začne nový ročník české nejvyšší soutěže.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud