InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Patrik Malovaný: Za udržením extraligy stojí týmová souhra. Letos jsme hned na úvod dvakrát vyhráli

Nadhazovač Hladových Hrochů Patrik Malovaný v akci. , Autor: -vlk-

Nadhazovač Hladových Hrochů Patrik Malovaný v akci.     Autor: -vlk-

SEZIMOVO ÚSTÍ - Softbalista Patrik Malovaný (TJ Spartak MAS Sezimovo Ústí) prožil jako první nadhazovač Hladových Hrochů premiéru v nejvyšší soutěži a zhostil se jí se ctí. V extralize posbíral řadu nových zkušeností, podržel tým v nelehkých situacích a přes rok herně vyrostl. Svěřenec trenérů Jana Čecha, Bartoloměje Řízka, Václava Kaliny a Dušana Hanzala zúročil účinkování v extralize v závěrečném zápase sezony. Student druhého ročníku České zemědělské univerzity oboru územního plánování byl vítězným nadhazovačem a rozhodl o setrvání týmu v extralize. Není tak divu, že ho softbalový oddíl nominoval do ankety o nejlepšího sportovce Táborska za rok 2020. Dvaadvacetiletý softbalista se díky svým nadprůměrným výkonům stal už v roce 2017 členem širší juniorské reprezentace. Patrik Malovaný pomáhá ve volném čase i mladším adeptům tohoto sportu a je aktivní nejen jako hráč. Při pořádání turnajů nižších kategorií pomáhá jako rozhodčí a pořadatel. Patrik Malovaný má zálibu ve fotografování, turistice a cestování.

 

V rozhovoru pro Týdeník Táborsko zavzpomínal Patrik Malovaný na rok 2020, kdy se jeho tým Hladových Hrochů Sezimovo Ústí zachránil v mužské extralize. Pomýšlel s týmem i na vyšší cíle? Mezi nominovanými jednotlivci do ankety je i jeho kolega Adam Bočánek. Prožívá nominaci o to víc, když jsou v anketě dva hráči ze stejného klubu? Jak vnímají Hroši blížící se evropský šampionát, který se odehraje také na jejich domácím hřišti? A jaký má Patrik Malovaný svůj softbalový sen?

Klub o vás při nominaci do ankety o nejlepšího sportovce Táborska za rok 2020 uvedl, že jste v závěru sezony svými výkony rozhodl o záchraně. Jak tohle vnímáte? To určitě potěší, že?

Jsem rád, že jsme se zachránili. Myslím, že za naším udržením extraligy stojí týmová souhra. V nejdůležitějších bojích sezony jsme v jejím závěru makali všichni v celém týmu a dobře jsme pálili.

Během loňské extraligové sezony jste na sobě hodně zapracoval. Kdo má podle vás na vašem progresu největší zásluhu?

Určitě můj catcher (chytač) Bartoloměj Řízek a náš trenér Honza Čech. Oba mi pomáhali při trénincích a pracovali jsme společně.

Považujete záchranu extraligy za svůj největší sportovní úspěch roku 2020?

Určitě ano. Celkově je loňská záchrana extraligy pro náš tým jedním z největších úspěchů.

Jaké jste měli v extralize před sezonou z pozice nováčka ambice? Mysleli jste i na něco jiného než na záchranu?

Sezona byla těžká hned od začátku a věděli jsme, že...

Celý rozhovor se softbalistou Patrikem Malovaným čtěte ve středečním tištěném Týdeníku Táborsko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace