Jistotu dalšího pokračování v pardubickém dresu dostali v posledních dnech na Vinici tito dva hráči...

Jistotu dalšího pokračování v pardubickém dresu dostali v posledních dnech na Vinici tito dva hráči...

Pod skvělou pardubickou sezonou, jejímž vyvrcholením byla konečná sedmá příčka ve Fortuna:lize, byli podepsáni jak ofenzivní středopolař Dominik Kostka, tak útočník David Huf.

A právě s dotyčnou dvojicí podepsalo vedení FK nové kontrakty. V případě prvního jmenovaného do června 2023, v případě druhého zmíněného borce až do léta 2024.

"Oba hráči se v průběhu minulé sezóny ukázali jako platní členové kádru a prodloužení smluv je signálem, že obě strany spolu chtějí spojit další fotbalové kroky," zaznělo na stránkách fkpardubice.cz.

Pětadvacetiletý Kostka v minulosti prošel Bohemians 1905 i rezervou Slovácka a na Vinici se stal postupně důležitým článkem východočeské sestavy, když finišoval nejvyšší soutěž s osmnácti starty.

O tři roky mladší Huf je klubovým odchovancem, který se musel dva roky zpět vypořádat s těžkým zraněním. O jeho nynější formě ovšem jasně vypovídá 9 nastřílených branek, což z něj vzhledem k pouhým sedmi startům v základní sestavě nováčka dělá velmi obávané ofenzivní jméno.

Oba svěřence trenérského tandemu Krejčí - Novotný čeká už za 11 dní první přípravný duel léta proti Zbrojovce Brno.

Vaníček: Těším se na trenéra Radu a doufám, že ze mě vymáčkne to nejlepší, co ve mně je

Zdroj: fkpardubice.cz