Celerová semínka jsou prevencí rakoviny

Regulace tlaku, prevence rakoviny nebo útlum bolestí spojených s osteoporózou. Tato pozitiva načerpáte pomocí semínek z celeru, která zároveň snižují množství kyseliny močové. K čemu je to dobré?

Jste fanouškem grilování, k němuž letní večery přímo vybízejí? O důvod víc, proč si pořídit celerová semínka. Ta se báječně hodí do různých kořenících směsí, marinád, omáček, zeleninových salátů a dresinků. Oceníte je ovšem i při „běžném vaření“, neboť ochutí i bujóny a polévky. Tato ingredience, která je důležitou součástí irské, americké, australské a japonské kuchyně, ovšem nenabízí pomoc jenom při přípravě gastronomických dobrot. Hodně totiž podpoří i vaše zdraví! Jakými způsoby?

Regulace tlaku, která přijde vhod

Britští vědci působící na Univerzitě Sheffield Hallam se na základě svého výzkumu domnívají, že semena z celeru jsou velice účinná při arteriální hypertenzi. Experti si to vysvětlují tím, že zmíněná přísada působí jako diuretikum, díky čemuž pacienti s touto patálií lépe vylučují z organismu sůl. Jen pro vysvětlenou, vysoké hladiny soli nahrávají hromadění tekutin v cévách, což vede ke zvýšenému tlaku.

Prevence rakoviny, která prý vážně funguje

Dnes se asi nenajde nikdo, kdo by z rakoviny neměl obavy. Ani vás stále častější výskyt tohoto onemocnění nenechává v klidu? Tak to byste do svých domácích zásob měli co nejdříve zařadit zmiňovanou potravinu. Z ní načerpáte cenný flavonoidní luteolin, který dle závěrů četných studií podstatně snižuje pravděpodobnost rakoviny a brání vývoji nádorů. Nelze opomenout, že uvedená sloučenina rovněž působí antimikrobiálním a antidepresivním účinkem.

Stopka bolestí? Přesně tak

Americký průzkum, o jehož realizaci i závěrečných poznatcích informoval magazín The American Journal of Clinical Nutrition, odhalil, že jedinečné složení jmenovaného zázraku tlumí bolesti spojené s osteoporózou až o 68 %. Specialisté se netají názorem, že k takové úlevě dochází již po šesti týdnech jeho pravidelné konzumace. Sluší se dodat, že v porovnání s běžnými farmaceutickými léčivy tato sypká „medicína“ nezpůsobuje žádné vedlejší účinky.

Ustálení kyseliny močové. Proč je to třeba?

Ze statistik bohužel vyplývá, že počet pacientů s dnou, což je specifický druh artrózy, neustále roste. Za nejčastější příčinu této choroby lékaři označují kyselinu močovou, která při větší koncentraci vytváří jakési krystalky, jež se usazují v kloubech. Jak její úroveň opět snížit? Snadná odpověď. Dopřávejte si malé poklady oválného tvaru, které oceníte nejen při zmíněném grilování!

Zdroje: www.shu.ac.uk/research, healthline.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat