Elita světové hudby na Folkových prázdninách 2021 v Náměšti

Elita světové hudby na Folkových prázdninách 2021 v Náměšti
14. června 2021 World music, Aktuality, Folk Autor: Milan Tesař

Mimo jiné tři nejúspěšnější interprety žebříčku World Music Charts Europe za rok 2020 uslyší návštěvníci Folkových prázdnin 2021 v Náměšti nad Oslavou. Vedle dua Lina_Raül Refree, Sama Lee a Damira Imamoviče na Vysočinu přijedou hvězdy z Maroka, Arménie nebo Itálie. Festival bude probíhat od 24. do 31. července.

Z původně ohlášených interpretů do Náměště z různých důvodů nemohou přijet brazilská zpěvačka Dona Onete a irská skupina Lankum. Náhrada je však prvotřídní. Festival zahájí portugalsko-španělské duo Lina_Raül Refree, které zvítězilo v celoročním pořadí World Music Charts Europe za rok 2020. Konec festivalu bude pro změnu  patřit směsi katalánské rumby, ska, tarantelly, cumbie a balkánských rytmů v podání temperamentních Rumbaristas.

Dále v Náměšti vystoupí dva přední evropští písničkáři, kteří čerpají z hudební tradice svých zemí a nebojí se tuto tradici decentně posouvat a měnit. Ve čtvrtek 29. července v rámci večera Krajiny duše zahrají britský zpěvák Sam Lee (2. místo v celoročním pořadí WMCE) a bosenský představitel stylu sevdah Damir Imamović (3. místo v celoročním pořadí).

Mimořádným zážitkem bude také společný koncert Maura Duranteho, houslisty a kapelníka italské skupiny Canzoniere Grecanico Salentino, a kytaristy a producenta Justina Adamse, dlouholetého spoluhráče Roberta Planta. Pánové v Náměšti vystoupí v poslední den festivalu 31. července.

Dále v Náměšti zahrají napříkald arménský virtuóz na duduk Arsen Petrosyan, izraelský trumpetista Itamar Borochov, britské duo The Rheingans Sisters, americká zpěvačka Layla McCalla nebo marocká zpěvačka Asmaa Hamzaoui se skupinou Bnat Timbouktou. Českou scénu budou zastupovat například Hrubá Hudba, Robert Křesťan & Druhá tráva, Beata Hlavenková s Kapelou Snů, Iva Bittová, Bára Zmeková nebo Clarinet Factory.

www.folkoveprazdniny.cz

 

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!