Pitule chybí Kladnu, play off hrál zraněný: Bolelo to jako prase, povídá

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Pár týdnů bude Rytířům chybět útočník Tomáš Pitule. Před několika dny musel na operaci, při které mu lékaři vyndali úlomek kosti. S nepříjemným zraněním nastupoval už od pátého čtvrtfinále.

Hrál se poslední zápas čtvrtfinále proti Slavii, stav byl zrovna 3:3. Od modré vypálil velice prudce bek Jiří Říha. Kladenský Pitule střelu zblokoval kotníkem, vstal a bránil dál...

„Zápas jsem v klidu dohrál, v adrenalinu mě to skoro nebolelo," popisuje pro klubové stránky Tomáš Pitule.

Nechtěl z toho dělat vědu a příliš to neřešil. Ale bolest kotníku se stupňovala.

„Když jsme přijeli do Poruby, tak to bolelo jako prase, takže rozbruslení jsem vždycky jen nějak odkulhal. Zaplať pánbůh, že série byla jen na čtyři zápasy,“ vypráví Pitule o semifinále, ve kterém získal čtyři kanadské body.

Následovala dlouhá pauza, ale ve finále proti Dukle musel 31letý bojovník hrát pod injekcemi. Ke konci série ani netrénoval a hrál jen zápasy.

„Když jsme přijeli do Poruby, tak to bolelo jako prase, takže rozbruslení jsem vždycky jen nějak odkulhal."

„S Porubou jsem injekce nechtěl, protože jsem si myslel, že je to jen naražené," vysvětluje.

„Někdy se to opíchlo tak, že mi to ani nepomohlo. Do té doby jsem nebyl na rentgenu, takže jsme nevěděli, kde to přesně je a co to přesně je,“ dodává Pitule, jenž v základní části nasbíral 22 bodů ve 23 zápasech.

Kladno nakonec mohlo slavit postup do extraligy a Pitule pak začal chodit na rehabilitace. Ale naplno k suché přípravě se připojit nemohl.

„Doktor mi řekl, že tam mám celou dobu úlomek kosti, který mi tam vyčuhuje."

„Bolelo to tak, že jsem si říkal, že nebudu moct trénovat. Nastoupil jsem tedy k týmu a řekl jsem trenérům, že mě to pořád bolí a nemůžu běhat," říká pro rytirikladno.cz.

Co za tím bylo? „Doktor mi řekl, že tam mám celou dobu úlomek kosti, který mi tam vyčuhuje a tlačí mi na vazy a kost."

Foto: archiv Tomáše Pituleho

Jediný způsob byl, aby se to odoperovalo. A to se i stalo. „Kluci potom budou mít volno a já to budu muset dohánět. Budu muset makat sám," je si vědom bývalý hráč Plzně, Boleslavi či Chomutova.

Zranění mu narušilo i dovolenou. Teď věří, že brzy bude moct zase pořádně trénovat.

„Tento týden bych na to snad mohl pomalu začít našlapovat a pomalu chodit bez berlí," doufá s tím, že za tři týdny by mohl do posilovny a třeba na led.

Foto: archiv Tomáše Pituleho

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz