Góly českých hokejistů Paláta a Rutty pomohly Tampě srovnat semifinálovou sérii NHL s Islanders

Hokejisté Ondřej Palát a Jan Rutta pomohli v semifinále NHL gólem k výhře Tampy Bay 4:2 nad New Yorkem Islanders. Obhájce Stanleyova poháru díky trefám českých hráčů odskočil v utkání z 1:1 na 3:1 a vítězstvím vyrovnal stav série na 1:1. Palát skóroval po šňůře osmi zápasů bez branky a Rutta se gólově prosadil dokonce poprvé od prosince 2019.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Palát

Ondřej Palát slaví gól | Zdroj: Reuters

Skóre otevřel v deváté minutě Brayden Point, který po nezištné přihrávce Nikity Kučerova zpoza branky dal už desátý gól v play-off.

Montreal přišel v play-off o vítěznou šňůru, úvodní duel semifinálové série patřil Vegas

Číst článek

Nejlepší střelec letošní vyřazovací části v dalším střídání fauloval brankáře Semjona Varlamova, jehož jen po zbytek první třetiny nahradil Ilja Sorokin, a Brock Nelson v přesilové hře vyrovnal.

Další změnu skóre obstaral ve 34. minutě Palát, jehož Kučerov našel volného mezi kruhy. Český útočník překonal Varlamova i s pomocí tyčky. Trenér Islanders Barry Trotz se zlobil, že gól Paláta neměl platil, protože Tampa Bay hrála v šesti a opakované záběry mu daly za pravdu.

Sestřih ze zápasu Tampa Bay - NY Islanders:

Rutta, který byl v předchozím utkání při prohře 1:2 na ledě u obou inkasovaných gólů, přidal třetí gól na začátku třetí třetiny.

Český obránce se prosadil střelou od modré čáry, která zapadla do horního rohu branky, a připsal si první svůj bod v letošním play off. V základní části nasbíral Rutta osm přihrávek.

Další zadák Victor Hedman zvýšil v přesilové hře na 4:1 po další přihrávce Kučerova, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Ruský útočník si třemi asistencemi upevnil vedení v produktivitě play off (5+17). Poslední slovo měl v 57. minutě z dorážky Matthew Barzal.

Semifinále play-off NHL - 2. zápas:

Tampa Bay - New York Islanders 4:2 (stav série: 1:1)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme