Tretry Giro obrazem

Stručný průřez novinek cyklistického sortimentu treter od známé značky Giro...

Autor: Petr Bureš
Foto: Petr Bureš
Tretry Giro obrazem

Giro, to dnes nejsou zdaleka jen špičkové cyklistické helmy, ale také další obsáhlý sortiment doplňků včetně cyklistických treter a bot. V posledních letech Giro investuje opravdu mnoho úsilí do vývoje a navrhování svých novinek a spolu s tím roste také sortiment nabízených bot.

Ty nejdražší se sice stále nabízejí v rámci silniční kolekce, kde se navíc testují a vyvíjejí stále nové modely s důrazem na hmotnost, funkci či odvětrání, ale v rámci letošního roku se některé technologie poprvé přesouvají také do MTB, a to i mezi dostupnější modely.

Vlajkovou silniční tretrou Gira je model Imperial. V rámci něj to Giro dotáhlo téměř k dokonalosti v poměru hmotnosti, tuhosti a odvětrání. Na plně karbonové Easton EC90 SLX2 podrážce tady získáváte bezešvou botu z materiálu Synchwire opatřenou dvěma Boa kolečky.

No a právě technologie svrchní části Synchwire se letos objevuje nově také na několika MTB modelech. Zatímco MTB topmodel Empire VR 90 zůstává postavený na bázi Teijin Samo, svršku vyrobeném z jediného kusu, odvětraného různě velkými dírkami a stahovaného stylovými tkaničkami, hned druhý nejvyšší model Sector nově přichází právě s technologií Synchwire.

Sector

Závodní bota s karbonovou podrážkou a agresivním protiskluzným vzorkem je stahována dvěma Boa kolečky. Svrchní část Synchwire pak poznáte podle lepených dílů, které kombinují provětrávané síťové panely s pevnější částí svršku. Hmotnost 315 g, cena 5 999,- Kč.

Rincon

Druhým modelem, který dostal Synchwire technologii pro svrchní část, je Rincon. Tady jde o pohodlnou, ale stále velice sportovně laděnou tretru, u které již ale místo karbonu dostáváte nylonovou podrážku a místo dvou BOA koleček kombinaci jednoho kolečka se suchým zipem. Hmotnost 340 g, cena 3 999,- Kč.

Ranger

Poslední z řady novinek se Synchwire technologií je základní provedení dostupných treter Ranger. Ty poznáte podle absence koleček BOA. Stahování horní části tady probíhá pouze prostřednictvím tří suchých zipů, ovšem odměnou je hodně rozumná cena 2 599,- Kč.

Sluší se ještě doplnit, že dva levnější modely Rincon a Ranger nabízí Giro také ve speciálním dámském provedení a kromě výše uvedených novinek nabízí Giro také několik dalších modelů, včetně turistických nebo určených pro sjezd a enduro.

Více se o momentální nabídce dozvíte na stránkách českého zastoupení www.progresscycle.cz.

Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021
Giro tretry 2021

Přečteno - 5072x Tagy: giro doplňky my2021
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. DoplňkyFizik uvádí univerzální závodní tretry Vento Proxy
    Fizik uvádí univerzální závodní tretry Vento Proxy
  2. DoplňkyTEST: Sigma ROX 12.1 EVO
    TEST: Sigma ROX 12.1 EVO
  3. Testy - RecenzeWTB uvádí nové duše, nářadí a ventilky
    WTB uvádí nové duše, nářadí a ventilky
  4. DoplňkyTEST: První dojmy Fox Crossframe Pro MIPS
    TEST: První dojmy Fox Crossframe Pro MIPS
  5. Testy - RecenzeSpecialized uvádí nové Propero
    Specialized uvádí nové Propero
  6. DoplňkyGiro přichází s lehkou celoobličejovou přilbu Coalition Spherical
    Giro přichází s lehkou celoobličejovou přilbu Coalition Spherical

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744