Menu
WomanOnly
Esoterika

Keltský horoskop. V čem nás může obohatit?

Keltové uctívali moudrost a sílu stromů, k jejímž vlastnostem přiřazovali také charakter člověka. Zatímco západní astrologie uznává dvanáct zvířetníkových znamení a východní astrologie pracuje s vládnoucím rokem v konkrétním znamení čínské astrologie, v keltském horoskopu najdeme jednadvacet stromů, které určují povahu a dispozice osob, které s nimi korespondují. Jednotlivé stromy keltského horoskopu vládnou konkrétnímu období, do nějž spadá vaše datum narození. Pokud vás tedy zajímá, jaký je váš strom v keltském horoskopu a co vám předurčuje do vínku, čtěte dál.

Níže naleznete seznam všech znamení a jejich stručnou charakteristiku, tak jak je obvykle popsána v mnoha magazínech a jak je známá. Pokud se vám úplně přesně nelíbí, anebo máte pocit, že na vás takzvaně „nesedí”, zkuste sami popustit uzdu své kreativitě a vycházejte z toho, co vám konkrétní strom asociuje a jak je sami znáte.

Pokud jste například narození ve znamení Vrby, zkuste si uvědomit, jak na vás tento strom působí, co má rád, v jakém prostředí se vyskytuje a co se o něm říká. Jste také vrbou pro druhé, kteří se vám rádi a často svěřují? Jak na vás působí vlhké prostředí, v němž vrba roste?

Znamení keltského horoskopu a jejich stručný význam

Topol (1. – 10. 11., 1. – 10. 5., 1. – 10. 2., 5. – 14. 8. )

Inteligentní, oduševnělý, vnímavý a umělecky založený člověk, který je upřímný, má své zásady a vysoké morální hodnoty, ale málo přátel a lidé jej obtížněji chápou. Bývá samotář, ve vztazích diplomat, rád získává pro sebe výhody a je ctižádostivý. Když se zklame, zahořkne. Miluje přírodu a je velmi nezávislý, přirozený. V tomto znamení keltského horoskopu se narodila spousta spisovatelů, umělců a vědců.

Kaštan ( 11. – 20. 11. a 11. – 20. 5.)

Velmi tvrdohlavý a urputný člověk, který se žene za tím, co si umane. Může v životě dosáhnout velkých cílů. Toho, čeho se chytne, se jen tak nepustí, což platí také pro partnerské vztahy. Je majetnický, žárlivý, vyžaduje pozornost, je ale velmi zodpovědný, rozvážný a schopný, potřebuje mít své jistoty. Je čestný, spravedlivý a dokáže bojovat za to, na čem mu záleží. Někdy mu chybí sebevědomí, je příliš sebekritický, ale i náročný vůči druhým. Má velmi dobré komunikační schopnosti.

Jasan (21. – 30. 11. a 21. – 30. 5.)

Tento člověk bývá velmi náročný až sobecký, spořivý, ctižádostivý, spolehlivý, vypočítavý až s lehce manipulátorskými sklony. Obvykle se mu daří dobře, protože si to také umí dobře zařídit. Zkrátka myslí spíše hlavou, než aby podléhal svým vášním. Má skvělé organizační schopnosti. V tomto znamení se narodila spousta politiků.

Habr (1. – 10. 12. a 31. 5. – 10. 6.)

Lidé narození ve znamení Habru bývají nejistí, nerozhodní, s nedostatkem sebevědomí a důvěry ve vlastní schopnosti. Potřebují podpořit, pak dokáží velmi dobře dosahovat velkých cílů a překonávat překážky. Jsou velmi zodpovědní a mají silný smysl pro povinnost, dodržují pravidla. To je právě může někdy velice stresovat. Ve vztazích bývají oddaní a milující, jinak jsou vůči cizím lidem nedůvěřiví. Potřebují mít v životě řád a mají také často umělecký talent.

Osika (11. – 20. 12. a 11. – 20. 6.)

Osika je tak trochu bohém. Citlivý umělec s všestranným nadáním, nestálý, tvořivý, neumí moc dobře dotahovat započaté dílo do konce, nevydrží dlouho ve vztazích. Člověk narozený ve znamení Osiky potřebuje hodně silnou motivaci a podporu, pak dokáže zdolávat překážky a pořádně zabrat ve všem, co dělá. Milují zvířata, děti, sport a tanec.

Buk (21. 12. – zimní slunovrat)

Člověk narozený v den zimního slunovratu spadá pod znamení keltského horoskopu – Buk. Tito lidé jsou velmi houževnatí, vytrvalí, odolní a silní. Obvykle je najdete na vedoucích pozicích, starají se o druhé, jimž nabízejí oporu. Totéž platí pro partnerské vztahy, k nimž Buk přistupuje velmi zodpovědně. Druzí se na něj zkrátka mohou plně spolehnout. Buk bývá také v dobré kondici a zdravý, umí se starat o své tělo a fyzické i duševní zdraví.

Bříza (21. 6. – letní slunovrat)

Člověk narozený ve znamení Břízy je tichý, skromný, pokorný a velmi pozitivní. Je duchovně založený, přemýšlivý, nikdy si na nic nestěžuje. Tyto Břízy bývají vzorem pro druhé, pracují obvykle v sociální nebo zdravotnické oblasti, umí čelit těžkostem života a radovat se z maličkostí.

Jabloň (22. 12. – 1. 1. a 22. 6. – 2. 7.)

Jabloň je velmi otevřený a srdečný člověk. Je to zkrátka srdcař, člověk se srdcem na dlani. Umí s lidmi mluvit, je vždy ochotný pomoci, je tvůrčí a nadaný. Má také charisma a dobrodružnou povahu. Nerad se nudí, potřebuje vědět, že všechno to, co dělá, dělá naplno a že to má smysl.

Jedle (2. – 11. 1. a 3. – 13. 7.)

Jedle je nedůvěřivá, ambiciózní a spíše odměřená. Nebaví se s každým, obtížně hledá k druhým cestu, což samozřejmě také platí naopak. Jedle mívají také jistou ctižádost, své nároky a v tom, co dělají, jsou velmi dobré. Rády dosahují úspěchů a vychutnávají si obdiv. Jsou však také velmi vášnivé a láska jim mnohdy komplikuje život. Jedle bývá také náladová, tvrdohlavá a vznětlivá a obtížněji zvládá stres.

Jilm (12. – 21. 1. a 14. – 24. 7.)

Jilm je tvůrčí, rozvážný a zvyklý plánovat. Nemá rád změny. Je také velkorysý a rád přebírá iniciativu a vedení. Má smysl pro humor a pro spravedlnost. Obvykle trpí na různá chronická onemocnění, například revmatismus. Bývá často ve vedoucích funkcích, ale vůči druhým je spíše náročný až despotický.

Cypřiš (23. – 31. 1. a 25. 7. – 4. 8.)

Cypřiš potřebuje ve svém životě velkou míru nezávislosti. Nerad se něčemu podřizuje, rád si dělá, co chce. Ve vztazích je vášnivý a v rámci hledání pravé lásky zkouší kdeco. Je rád mezi lidmi, má své sny a ideály. Miluje přírodu a cestování, má pevnou vůli a je rozvážný, umí se dobře ovládat.

Dub (21.3. – jarní rovnodennost)

Ve znamení Dubu se obvykle rodí silní, čestní, pevní a zásadoví lidé s dobrou fyzickou konstitucí. Jsou velmi tvrdohlaví.

Modřín (11. – 20. 2. a 15. – 24. 8.)

Modřín je tvůrčí a umělecky založený člověk plný ideálů. Nebojí se žádné práce a jde si za svým. Je také velmi dominantní a neústupný.

Borovice (21. 2. – 2. 3. a 25. 8. – 3. 9.)

Ve znamení Borovice se rodí odvážní, optimističtí, velkorysí a charismatičtí lidé. Ve vztazích jsou však nároční, často i idealizují partnera a pak jsou zklamaní, že nedostál jejich vysokým ideálům.

Lípa (13. 3. – 20. 3. a 14. – 22. 9.)

Lípy bývají milující, žárlivé, nepraktické, věrné, vstřícné, nenáročné a přizpůsobivé. Bývají dobrými a věrnými členy týmu, nikoho nenechají bez pomoci.

Vrba (3. – 12. 3. a 4. – 13. 9.)

Vrby mívají složitější povahu. Bývají neklidné a náladové, roztěkané, nevyrovnané. Jsou velmi vnímavé a empatické, což jim někdy v životě přináší problémy. Bývají dobrými psychology.

Olše ( 23.9. – podzimní rovnodennost)

Olše je klidný, vyrovnaný, laskavý a pozitivní člověk. Je velkým milovníkem umění, obvykle i sám mívá umělecký talent. Je obětavý a rád pomáhá druhým. Miluje knihy a bývá náruživým čtenářem. Je to spíše takový filantrop a pacifista.

Líska (22. 3. – 31. 3. a 24. 9. – 2. 10.)

Líska bývá velmi inteligentní a nadaný člověk, který je si vědom svých kvalit. Obvykle má i své manýry, je náladový, nevyrovnaný, příliš spořivý, dobrý organizátor i manipulátor. Zdraví mívá spíše chatrné.

Jeřáb (1. 4. – 10. 4. a 3. 10. – 11. 10.)

Jemný, umělecky založený, zranitelný a vnímavý člověk, který působí velmi křehce. Je však často nevyzpytatelný a nestálý, velmi vášnivý. Rád holduje alkoholu, je to požitkář, hůře se ovládá. Žije většinou spíše bohémským způsobem života.

Javor (11. – 20. 4. a 12. – 21. 10.)

Javor je inteligentní, zvídavý a originální člověk, který však někdy působí arogantně. Bývá i nestálý a náladový. Je však oblíbený pro svou upřímnost, smysl pro humor, tolerantní a velkorysé chování.

Ořešák (21. – 30. 4. a 22. – 31. 10.)

Ořešák je ctižádostivý, cílevědomý člověk s dobrými organizačními schopnostmi. Ve vztazích bývá náročný, nepřizpůsobivý a egoistický. Je spíše konzervativní a nemá rád změny. Ctí tradice.

Ohodnoťte tento článek:
5
Diskutovat

Úplňky

Právě čtete

Keltský horoskop. V čem nás může obohatit?