Plavky pro rok 2021: hitem jsou výrazné potisky i rafinované střihy

Publikace: 16.06.2021

Ať už se v létě dostanete k moři, nebo vyrazíte jen na koupaliště, víme, v jakých plavkách letos zazáříte. Trendy zůstávají výrazné potisky, rafinované střihy i nesmrtelné puntíky. Vsadit ale můžete i na minimalismus, který snad nikdy nevyjde z módy.

Při výběru ideálních plavek vždy zohledněte typ vaší postavy – to vám pomůže vybrat ty, které budou dokonale ladit s vašimi tvary. Skvělým trikem, jak oslnit pokaždé jinak, je koupit několik spodních dílů plavek, vždy v jednom odstínu – například černé, bílé, modré a červené. Pro ně pak několik horních dílů plavek s potisky, které budou dokonale ladit s kalhotkami. Takto můžete mít nespočet různých kombinací a vždy si vybrat tu, na kterou máte v daný den náladu.

Tropický prales

I když dovolená mnohých z nás letos nebude exotická, můžete si tropickou atmosféru připomenout alespoň pomocí motivů na plavkách. Pestrobarevné květy, palmy nebo oblíbené monsterové listy, které v minulých letech vnikly do šatníků i interiérů, zůstávají stále in. Pokud chcete plavky, které budou veselé a nepřehlédnutelné, rostlinné motivy jsou pro vás to pravé.

Zvířecí potisk

Chcete plavky, které budou moderní i za pár let? Inspirujte se v říši divokých zvířat a sáhněte po nadčasovém zvířecím potisku. Vybírat můžete mezi jaguářím, zebřím nebo leopardím vzorem. V minulých letech mezi trendy patřil také design inspirovaný plazí kůží. I když zvířecí vzor není pro každého, v případě plavek je oblíbený už dlouhé roky.

Geometrie a průstřihy

Pokud nevyhledáváte plavky s výrazným potiskem, zapátrejte mezi modely, které sázejí spíše na jednoduchý geometrický vzor nebo rafinované průstřihy. Mezi oblíbenou geometrickou klasiku patří především proužky a puntíky. Ale pokud vám na pláži nebo na plovárně nevadí upoutat pozornost, sáhněte po plavkách v neobvyklém střihu nebo s odvážnými průstřihy třeba na bocích nebo zadním dílu.

Roztomilé detaily

Trendem číslo jedna jsou pro tento rok plavky se zajímavými ozdobnými prvky. Může jít o hravé volánky, dekorativní řasení, ozdobné pásky, panel z průsvitné síťoviny nebo krajkové detaily. A když se volánky spojí s neonovou barvou, vznikne kombinace, kterou rozhodně nikdo nepřehlédne. Jen mějte na mysli, že v určitém věku je vždy lepší vsadit na klasiku, než si za každou cenu pořizovat to, co je v módě.

Plážové doplňky

Plavky nezapomeňte sladit s těmi správnými plážovými doplňky. Moderní plážové šaty, přehozy nebo praktické kaftany jsou často šité tak, že v nich klidně můžete vyrazit do města nebo do restaurace. Nejlépe uděláte, když sáhnete po modelu s volným střihem z přírodního materiálu. Takový kousek si pak můžete na těle přizpůsobit přesně podle momentální nálady.

Autor článku

Dáša Veverková

Dáša Veverková

Šéfredaktor & Obsahový specialista

„Jsem Dáša – naivní snílek, který věří, že smyslem lidského života je pomáhat druhým. Vystudovala jsem obchodní akademii se zaměřením na právní činnost a několik let se pohybovala v sektoru služeb, díky tomu znám velmi dobře práva zákazníků i povinnosti prodejců. Od roku 2016 se věnuji online marketingu, konkrétně obsahové strategii a testování produktů. Mým cílem je publikovat články založené na vědeckých poznatcích, nezávislém průzkumu trhu a osobních zkušenostech.“