Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Odpoledne na Apetit stage – hvězdní hosté, které si nemůžete nechat ujít

Darina a redakce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort, koktejly a zákulisí redakce, také škola focení nebo vše o piknikovém košíku – u toho nemůžete chybět. Těšíme se na vás na Apetit pikniku v sobotu 19. června 2021 od 10 hodin v pražské Grébovce.

 

Bavte se po celý den s hosty Apetit stage. Seznamíte se s redakcí, poznáte gastronomické hvězdy a naučíte se vychytávky, se kterými pak doma budete vařit jako profík. Na hlavním pódiu se bude bude něco dít celý den. Její dopolední hosty najdete ve článku níže.

Teď už pro vás máme ochutnávku odpoledního programu. Kompletní program najdete v aplikaci Dny Apetit (ke stažení v App Store i Google play) v záložce Program pikniku.

13:10 – Darina Sieglová: Jak se rodí časopis

Nakoukněte s redaktorkou Apetitu Darinou Sieglovou do zákulisí tvorby časopisu. Povypráví vám „veselé historky z natáčení“ a prozradí, kolik hrnců se během příprav každého vydání Apetitu připálí.

13:30 – Oslava 10. narozenin Apetit pikniku

Apetit piknik slaví 10. narozeniny! Celá redakce se sejde, aby rozkrájela slavnostní dort. Přijďte také, budou i bublinky.

14:00 – Marek Prokeš: Jak poskládat piknikový koš

Díky šéfkuchaři hotelu Alcron budete přesně vědět, co patří do piknikového koše a co do něj raději nedávat. Prozradí vám všechny své fígle a vychytávky a ukáže, jak na některé dobroty vhodné do piknikového koše.

15:00 – Jan Hajný: Vyřezávání ovoce

Food artista Jan Hajný, který si vyřezal zlato na kuchařské olympiádě, vám prozradí, co zvládnete vytvořit sami doma. Také se dozvíte, jestli je škoda takovou vyřezanou krásu sníst a jakou nejmenší a největší plodinu už měnil v umělecké dílo.

16:00 – Jan Schánil: Mořské plody

Šéfkuchař restaurace Bull & Bonito hotelu Vienna House vám prozradí, jak s mořskými plody zacházet v českých podmínkách, na co dát pozor a kde nakupovat ty nejlepší. Jako názornou ukázku předvede přípravu ceviche ze svatojakubské mušle.

16:30 – PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D.: Mýtus národních kuchyní

Antropoložka jídla zkoumá jídlo a na stravování pohlíží z hlediska vztahu člověka a kultury. Objasní vám, proč bychom místo o národní kuchyni měli hovořit o regionální a proč si s sebou na dovolenou k moři nebrat řízky, ale naopak ochutnat místní kuchyni. Napadlo by vás, kolik toho jídlo o daném regionu vypoví?

17:00 – Marek Kučera: Jak udělat dobrou fotku jídla

Dvorní fotograf časopisu Apetit ví o focení jídla všechno. Prozradí, jak k focení přistupovat, když fotíte pro sociální sítě. A také vás nechá nahlédnout pod pokličku focení do lifestylových časopisů. Jak se jídlo aranžuje? Kdo ho potom sní? A dá se vlastně vůbec jíst?!

18:00 – Tomáš Kubíček: Božský Aperol Spritz

Mistr barman vám představí jeden z nejpopulárnějších letních drinků Aperol Spritz, dále žhavou novinku z Cinzana a možná si střihne i nadčasovou kombinaci ginu s tonikem. Ptejte se, na cokoliv vás napadne. O letních koktejlech ví Tomáš Kubíček snad všechno. Pořádá barmanské kurzy a stojí i za YouTube pořadem NA BARU, kde učí správně míchat drinky.

Ještě nevíte, zda vyrazíte na Apetit piknik? Přečtěte si 10 neodolatelných důvodů, proč v Grébovce v sobotu 19. června 2021 nemůžete chybět.

10. Apetit piknik

19. června 2021 od 10 do 20 hodin
Park Grébovka, Praha 2
Vstup ZDARMA pro všechny

1. Dny Apetit

19.–27. června 2021

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč