reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cyberpunk 2077 se vrací do obchodu PlayStation Store

16.6.2021, Jan Vítek, aktualita
Cyberpunk 2077 se vrací do obchodu PlayStation Store
Nakonec to trvalo půl roku, ale hra Cyberpunk 2077 se přece jen vrací do nabídky obchodu PlayStation Store. Sony se totiž dříve rozhodlo k nebývalému kroku, a sice odstranit nový očekávaný AAA titul z nabídky. 
Cyberpunk 2077 jsme ale na PlayStationu mohli vesele hrát i tak, stačilo si pořídit krabicovou verzi, anebo prostě nevracet tu, kterou jsme si zakoupili do 17. prosince, kdy se právě Sony rozhodlo odstranit hru z nabídky. Ostatně nyní už jsou dávno k dispozici opravné patche, které byly určeny zvláště pro rozchození hry na konzolích, aby nevypadala tak žalostně jako hned po vydání. 
 
 
Studio CD Projekt Red přitom mezitím postihla velká pohroma v podobě hackerského útoku, v němž byly ukradeny zdrojové kódy Zaklínače 3 a právě i Cyberpunku 2077. Studio odmítlo zaplatit výkupné, a tak byla data prodána a začaly se počítat ztráty, které z hlediska zákazníků představovaly i další zpoždění vývoje hry. Odložen byl druhý velký patch plánovaný na únor a studio bylo také přinuceno změnit svou strategii v reakci na neúspěšné představení Cyberpunku 2077, které si jeho vedení představovalo jinak.
 
Ovšem právě na hlavu vedení studia a na nikoho jiného padá vina za to, že hra byla dodána na trh v neuspokojivém technickém stavu, pokud jde o konzolové verze. Zapomenout pak nelze ani na Potěmkinovu vesnici, která nám byla předložena namísto živoucího světa, kde ve skutečnosti pobíhaly v podobě lidí jen tupé kulisy, které měly ochranu policie, jež sice má k dispozici teleport s funkcí výsadku přímo za záda zločince, ale svá auta se řídit nenaučila. 
 
Druhý velký patch, který měl vyřešit technické problémy hry na konzolích už tu ale dávno je, a přesto se má hra opět objevit na PlayStation Store až nyní, respektive příští pondělí (21. června). To tak napovídá, že toto vzkříšení asi bude spojeno s další přichystanou záplatou, jež už konečně přesvědčila lidi ze Sony. 
 
Nicméně mluvčí firmy Sony pro Polygon sdělil, že stále nedoporučuje hrát Cyberpunk 2077 na původní verzi PlayStation 4, čili doporučena je verze Pro. A někdy později v tomto roce má následovat také verze hry pro zbrusu nové konzole od Sony a Microsoftu, jak bylo slíbeno už dříve.  


reklama