reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft uznal problémy s rozmazaným textem nového taskbaru

16.6.2021, Jan Vítek, aktualita
Microsoft uznal problémy s rozmazaným textem nového taskbaru
Nejviditelnější změnou v systému Windows 10 v poslední době je nová funkce zvaná Novinky a zájmy, která se zobrazuje na hlavním panelu vpravo u minimalizovaných ikonek. Ukázalo se, že text se v řadě případů nezobrazuje ostře.
Microsoft tak Windows 10 obohatil o novou funkci, která nám v minimalizované podobě pouze ukazuje základní informace o počasí a až při jejím rozkliknutí se objeví okno, v němž jsou podrobnější informace o počasí i doprave plus vybrané titulky zpráv s odkazy a zkrátka jde o další způsob, jakým nám chce Microsoft servírovat prostřednictvím služby News obsah a to využít pro svůj zisk. 
 
Novinky a zájmy můžeme snadno vypnout kliknutím pravým tlačítkem na hlavní panel, kde je pak příslušná volba. Nyní nám jde ale o to, že tato funkce ve své aktuální podobě nefunguje bezproblémově. Když pomineme celkovou podobu zkrácených informací o počasí, jde o to, že text je v mnoha případech prostě rozmazaný a vypadá, jako bychom měli na monitoru nastavené jiné než nativní rozlišení. 
 
 
Tento problém už Microsoft uznal a sdělil, že po instalaci aktualizace KB5001391 či pozdějších se může tento text ukazovat rozmazaný, což se týká "jistých konfigurací displeje". Týká se to přitom operačních systémů Windows 21H1, 20H2, 2004 a 1909, přičemž Microsoft už uvedl, že pracuje na opravě, kterou poskytne v některé z příštích aktualizací. Do té doby se můžeme s aktuální podobou leda smířit, anebo funkci Novinky a zájmy prostě vypnout. 


reklama