Móda, komfort, styl a sport – to je atlheisure!

Sponzorované odkazy:

Móda, komfort, styl a sport – to je atlheisure!

Světová pandemie koronaviru nám toho mnoho vzala – svobodu, některým blízké, cestování – ale také nás obohatila novým módním stylem. Díky tomu, že lidé trávili spoustu času doma a moc se nenamáhali převlékat ani když šli ven, vznikl nový módní styl athleisure.

AthleisureAthleisure

Athleisure je termín složený ze dvou anglických slov. Prvním je „athletics“, které znamená atletický, atletika a „leisure“, jež slovíčko pro volný čas. Spojením těchto dvou slov vznikl výraz pro pohodlné volnočasové oblečení, ve kterém si můžete jít jak zaběhat, tak na kávu do města. Měkké, volné, pohodlné, vhodné i pro turistiku, jódu a práci z domu.

Volnočasové oblečení si v této sezóně získává nesmírnou popularitu. Zaprvé proto, že je navrženo tak, aby se v něm lidé cítili pohodlně, navíc se stále hledají nové a nové látky na oděvy a tak je oblečení lehké, neotřelé a opravdu prodyšné.

Oblečení pro volný časOblečení pro volný čas

Při pohybu venku potřebujete volnost a flexibilitu, nejnovější materiály toto umožňují – na rozdíl od nekonečného množství upnutých skinny džínů a podobných módních výstřelků z minulých let.

Nebojte se strojit pohodlněNebojte se strojit pohodlně

Druhým důvodem popularity módního stylu athleisure je jejich skvělý design. Nejsou to jen obyčejné tepláky, legíny a mikiny. Design tohoto oblečení je stylový a přesto elegantní. Myšlenkou je mít oblečení na ven, které má ty nejlepší možné vlastnosti, vypadá elegantně a zároveň vás lákalo ke sportovním výkonům. Mnoho lidí začalo během pandemie pracovat z domu, kde volnočasové oblečení bylo jistě pohodlnější, než sako a kostýmek.

S postupným rozvolňováním se uvidí, zda se uvolněnější morálka v oblékání bude moci projevit i v pracovním oblečení, či nikoliv. Minimálně ve formě neformálních pát­ků.

Článek Móda, komfort, styl a sport – to je atlheisure! byl publikován 16. června 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...