Oživení pro extraligu! Hrát v ní bude Švéd Erik Thorell

Foto: hcsparta.cz

16. června 2021, 18:31

Marek Hedbávný

Švédský útočník Erik Thorell, který v minulosti zářil ve finské lize a poslední dvě sezony strávil ve švýcarském Zugu, se stal novou posilou pražské Sparty.

Thorell má za sebou tři parádní roky ve Finsku. V TPS Turku a později v helsinském IFK sbíral skoro bod na zápas. Celkově v tamější lize nastoupil do 195 utkání, v nichž se blýskl 157 body (71+86). Hned dvakrát byl nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Špatně si nevedl ani ve Švýcarsku. Ve své první sezoně v Zugu získal devatenáct bodů ve třiceti duelech, letošní ročník pak zakončil s bilancí 8+16 ze 42 duelů.

A hlavně zářil na mezinárodní scéně!

Nemáme tím na mysli švédskou reprezentaci, v ní ještě 29letý Thorell šanci nedostal, ale hokejovou Ligu mistrů. V sezoně 2019/2020 se v CHL blýskl deseti body v pouhých pěti zápasech!

„Po odchodu Davida Tomáška jsme potřebovali doplnit naše útočné řady."

Sparta od něj tedy čeká hlavně podporu ofenzivy. Hrát bude na křídle.

„Po odchodu Davida Tomáška jsme potřebovali doplnit naše útočné řady. Erik se nám typologicky velmi zamlouval. Jedná se o kvalitního švédského hráče, který týmu pomůže v produktivitě," říká na sparťanském webu sportovní ředitel Petr Ton.

Zajímavostí je, že se Erik Thorell v Tipsport extralize potká se svým starším bratrem Gustafem, jenž v létě posílil pro změnu Plzeň.

„Je v nejlepším věku a my věříme, že hráč jeho kvalit bude týmu velmi přínosný."

Jak jsme zmínili, nová akvizice Sparty sice nemá zkušenosti ze seniorského výběru Tre kronor, v mládeži ale pravidelně reprezentoval. Dokonce má doma zlatou medaili z MSJ 2012 a stříbro ze šampionátu osmnáctek.

„Jsme moc rádi, že se Erik rozhodl právě pro Spartu. Je v nejlepším věku a my věříme, že hráč jeho kvalit bude týmu velmi přínosný," uvedl Ton.

„Na Spartu jsem slyšel spoustu pozitivních ohlasů," říká sám Thorell v rozhovoru pro hcsparta.cz. „Při mém působení v Zugu jsem se o klubu bavil s Honzou Kovářem, který o něm mluvil moc pěkně, prý Sparta vždy míří vysoko. To se mi hodně zamlouvá."

Aktuální kádr HC Sparta Praha

Brankáři: Oldřich Cichoň, Jakub Neužil, Alexander Salák.

Obránci: Tomáš Dvořák, Marek Chvátal, Martin Jandus, Radek Jeřábek, Milan Jurčina, Tomáš Kulhánek, Ondřej Mikliš, David Němeček, Tomáš Pavelka, Daniel Poizl, Adam Polášek, Nino Tomov.

Útočníci: Zdeněk Doležal, David Dvořáček, Miroslav Forman, Petr Hašek, Roman Horák, Filip Chlapík, Tomáš Jandus, David Kaše, Michal Klimo, Jakub Konečný, Patrik Prymula, Michal Řepík, Josef Slavíček, Vladimír Sobotka, Tomáš Šmerha, David Vitouch, Ladislav Zikmund, Erik Thorell.

Foto: hcsparta.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz