Hlavní obsah

Hvězdná posila pro Spartu! Domluvila se s juniorským mistrem světa

Praha

Po Davidu Kašem a Filipu Chlapíkovi hlásí hokejová Sparta další výraznou posilu do útoku. Pražský klub se dohodl na smlouvě se švédským juniorským mistrem světa z roku 2012 Erikem Thorellem, který poslední dvě sezony strávil ve švýcarském Zugu s Janem Kovářem.

Foto: Philipp Hegglin / EV Zug Official

Švéd Erik Thorell je novou posilou hokejistů Sparty.

Článek

„Na Spartu jsem slyšel spoustu pozitivních ohlasů. Při mém působení v Zugu jsem se o klubu bavil s Honzou Kovářem, který o něm mluvil moc pěkně, prý Sparta vždy míří vysoko. Hraje tu spousta skvělých hokejistů, moc se těším, až si extraligu vyzkouším, obzvlášť v takovém klubu jako je Sparta," hlásí Thorell pro oficiální web Pražanů.

Devětadvacetiletý křídelník si během své kariéry vyzkoušel švédskou (za mateřský Färjestad), finskou (TPS Turku, IFK Helsinky) a švýcarskou (Zug) nejvyšší soutěž. Ve Spartě bude historicky druhým švédským hráčem, před ním v ní působil krátce během sezony 2018/19 obránce Erik de la Rose.

Foto: Philipp Hegglin / EV Zug Official

Švéd Erik Thorell v dresu švýcarského Zugu.

„Rád tvořím hru, jsem ofenzivní útočník. Rád hraji intenzivně, doufám, že týmu budu pomáhat hlavně produktivitou. Samozřejmě chci předvést kvalitní hru na obou koncích hřiště a budu vykonávat takovou roli, jakou pro mě realizační tým připraví," uvedl Thorell.

„Po odchodu Davida Tomáška jsme potřebovali doplnit naše útočné řady a Erik se nám velmi typologicky zamlouval. Jedná se o kvalitního švédského hráče, který týmu pomůže v produktivitě," komentuje sportovní ředitel Sparty Petr Ton příchod Thorella, jenž v uplynulém ročníku vstřelil za Zug ve 42 zápasech základní části osm gólů a přidal 16 asistencí. V play off už ale nenastoupil, takže o titul švýcarského šampiona přišel.

„Jsme moc rádi, že se Erik rozhodl právě pro Spartu. Je v nejlepším věku a my věříme, že hráč jeho kvalit bude týmu velmi přínosný. Těšíme se na naši spolupráci," dodal Ton na adresu nejmladšího ze tří bratrů Thorellových.

Mimochodem - jeho o dva roky starší bratr Gustaf; rovněž forvard; se na začátku května upsal Plzni a i on si tak vyzkouší tuzemskou extraligu. „S bráchou jsme si velmi blízcí, takže jsme spolu naše týmy probírali. Než jsem podepsal ve Spartě, diskutoval jsem s ním své rozhodnutí. Těším se, až si proti němu znovu zahraju," uzavírá Erik Thorell.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín