LG OLED B1 - nejlepší televize pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka LG OLED B1 - nejlepší televize pro hráče

LG OLED B1 - nejlepší televize pro hráče

PR článek

PR článek

16. 6. 2021 21:47

Opravdový herní zážitek. Tak možná říkáte momentům, kdy zapnete vaši oblíbenou hru na maximální detaily a vychutnáte si každý moment strávený v precizně zpracovaném titulu dle vašeho gusta. Každý hráč ví, že investování do grafiky a procesoru představuje základ, jenže nejdůležitější je to, co ve finále vidíte.

Reklama

A rozhodně nechcete, aby vám obraz zkazila několik let stará televize posetá prachem vedle vašeho vymazleného PC, či poctivě vybojované nové konzole. Právě proto je důležité k hernímu stroji zvolit i dobrého parťáka, OLED televizi B1 od LG.

LG OLED B1
i Zdroj: PCTuning.cz
LG OLED B1

Špičkové televize LG OLED, mezi něž se nový model B1 řadí, již nějakou dobu patří mezi nejlepší volbu pro hráče. Nabízejí totiž technologie známé zejména z herních monitorů. Nový model B1 se pyšní podporu G-Sync, FreeSync Premium a obecně variabilní obnovovací frekvenci dosahující až na 120 hertzů. O plynulý obraz je zajištěno a počítač i konzoli snadno připojíte pomocí jednoho ze dvojice HDMI 2.1 portů. Samozřejmě můžete využít i další dvě HDMI 2.0 k připojení ostatního příslušenství. Hráči dále rozhodně ocení nízký input lag a odezvu 1 ms. Tuto hodnotu lze srovnat se špičkovými herními monitory, jež model B1 kolikrát i předčí. Tato špičková televize se navíc díky funkci Auto Low Latency Mode sama přepne do herního režimu a ušetří vás zdlouhavého nastavení.

Samotný herní režim nabídne hráčům Game Optimizer, tedy speciálně vytvořené rozhraní, kde naleznou vše potřebné. Nechybí vyvážení černé a bílé, redukce modrého osvětlení, profil obrazu. Hlavně pak indikace zapnutého G-Syncu, případně FreeSync Premium a úprava zvuku. Obraz si můžete upravit i dle herního žánru a v řádu jednotek sekund.

LG OLED B1
i Zdroj: PCTuning.cz
LG OLED B1

Když už je řeč o inteligenci televize LG OLED B1, nesmíme zapomenout na nový procesor α7 4K Gen4 využívající strojové učení. Ten nejen naprosto plynule pohání léty prověřený systém WebOS, ale zejména dokáže vylepšit pomocí speciálních algoritmů zvuk i obraz. Strojové učení používá i samotná Nvidia u DLSS a jde o velice oblíbenou funkci. Proto není divu, že se také LG rozhodlo využít síly AI například k upscalingu obrazu, který není ve 4K rozlišení. Praxe totiž ukázala skvělý přínos AI v této oblasti a model B1 toho plně využívá.

LG OLED B1 samozřejmě podporuje všechny standardy, včetně Dolby Vision IQ, Dolby Atmos a HDR 10 Pro. V systému naleznete prakticky každou známou aplikaci pro streamování videa od Netflixu až po Disney+, které se k nám teprve dostane. Pro sledování filmů je proto B1 naprosto ideální.

LG OLED B1
i Zdroj: PCTuning.cz
LG OLED B1

Brzy se model B1 dočká také podpory Google Stadia a k hraní tak nebudete vůbec potřebovat počítač či konzoli. Třešničkou na dortu je plánovaná podpora Nvidia GeForce Now. Ta se hráčům odemkne ke konci roku.

To nejlepší na konec. Nové modely B1 od LG samozřejmě využívají technologii OLED. Ta je unikátní díky využití miniaturních organických diod a možnosti vypnutí jednotlivých pixelů nezávisle na okolí. Televize tak disponuje dokonalým kontrastem a nepotřebuje lokální podsvícení často způsobující nepříjemné prosvítání na tmavém pozadí. Váš kurzor myši i ukazatel zdraví tak bude precizně vykreslen bez světelného oparu v okolí.

LG OLED B1
i Zdroj: PCTuning.cz
LG OLED B1

Nové LG OLED B1 naleznete v několika velikostech dle úhlopříčky od 55 palců (139 cm) do 77 palců (195 cm). Nabídnou elegantní design, prakticky nulové rámečky a možnost přimontování na zeď pomocí VESA standardu, či do prostoru s Gallery stojanem. V rámci portfolia televizí od LG jde o model se skvělým poměrem ceny a funkcí, který se rozhodně vyplatí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama