Montreal zvítězil na ledě Vegas a srovnal semifinálovou sérii NHL, čeští hráči do hry nezasáhli

Hokejisté Montrealu ve druhém zápase semifinále play-off NHL vyhráli na ledě Vegas 3:2 a v sérii hrané na čtyři vítězná utkání srovnali stav na 1:1. Canadiens zvládli osmý z posledních devíti duelů a potvrdili, že v letošním play-off jsou schopni zaskočit kohokoliv. Čeští hokejisté Tomáš Nosek a Michael Frolík do zápasu nezasáhli.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Montrealu slaví výhru nad Las Vegas

Hokejisté Montrealu slaví výhru nad Las Vegas | Zdroj: Reuters

Habs znovu ukázali, že pokud vstřelí první gól, je těžké jim vedení z rukou vyrvat. Kanadský celek utkání rozehrál výborně, v první třetině vstřelil dvě branky a ve zbytku zápasu si mohl dovolit hrát ze zajištěné obrany.

Góly českých hokejistů Paláta a Rutty pomohly Tampě srovnat semifinálovou sérii NHL s Islanders

Číst článek

Do vedení poslal Canadiens v sedmé minutě člen čtvrté útočné formace Joel Armia a druhou branku přidal tři a půl minuty před koncem první třetiny lídr klubové Tyler Toffoli.

Když v čase 37:45 využil zaváhání v rozehrávce Golden Knights Paul Byron a povedenou bekhendovou kličkou zvýšil na 3:0, zdálo se, že hráči Vegas již se zápasem nic nezmůžou. Už po minutě však nenápadným nahozením od modré čáry snížil Alex Pietrangelo na 1:3 a dal Golden Knights šanci na zvrat.

Ve třetí třetině domácí zvýšili střeleckou aktivitu, branku Careyho Price zasypali sedmnácti střeleckými pokusy, ale kontaktního gólu se dočkali až v 55. minutě.

Sestřih ze zápasu Montreal – Las Vegas:

Pietrangelo schoval svou střelu z pravého kruhu za obránce Jeffa Petryho a svým druhým gólem v zápase snížil na 2:3. Canadiens závěrečný tlak domácích přestáli a v bojích o první finálovou účast od roku 1993 si připsali důležitou výhru z ledu soupeře.

Semifinále play off NHL – 2. zápas:

Vegas – Montreal 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky: 39. a 55. Pietrangelo – 7. Armia, 17. Toffoli, 38. Byron. Střely na branku: 31:23. Diváci: 17 920. Hvězdy zápasu: 1. Byron (Montreal), 2. Pietrangelo (Vegas), 3. Price (Montreal). Stav série 1:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme