Charitativní běh proti obezitě? Podpořily ho Vítkovice i Olomouc

Foto: hc-olomouc.cz

Proti obezitě z Ostravy až do Plzně. Nejdelší štafetový běh u nás Kopni do vrtule rozběhli v pondělí hráči Vítkovic. V Olomouci ho pak o den později podpořili i hokejisté Hanáků.

Běžci při projektu mají uběhnout 680 kilometrů. Vychází to na 32 a půl maratonů.

„Rádi jsme se k této aktivitě připojili, protože sport a fyzická kondice jsou velice důležité, jak pro děti, tak pro dospělé, pro zdravý život," řekl vítkovický manažer Patrik Rimmel pro klubový web. Ten se zapojil do běhu i se svým čtyřletým synem. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený HC VÍTKOVICE RIDERA (@hcvitkovice)

Dále se účastnili Lukáš Krenželok, Rostislav Marosz, kapitán Roman Polák a trenér Miloš Holáň. Ti předali štafetu pak Vladimíru Svačinovi, Miloši Holáňovi staršímu.

Kopni do vrtule chce podpořit pohyb dětí a všech lidí. Smyslem projektu je se semknout a tuto těžkou dobu překonat pohybovou aktivitou a pozitivním myšlením.

Na Hané se pak do běhu zapojili místní fotbalisté, volejbalistky a samozřejmě i hokejisté.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený HC Olomouc (@hcolomouc)

„Šli jsme sem hlavně s cílem se nezranit a pokračovat dobře v přípravě, ne trhat rekord," pousmál se olomoucký bek Dalibor Řezníček pro hc-olomouc.cz.

Ten běžel ještě s Janem Bambulou, Matějem Kořenkem, Petrem Kolouchem a marketingovým manažerem Simonem Vejtasou.

„Spousta lidí teď seděla přes rok doma a tohle by mohl být takový impuls k tomu, že je sport zpět."

Cíl akce byl jasný. „Jde spíše o to ukázat veřejnosti, že se vše vrací do normálu. Spousta lidí teď seděla přes rok doma a tohle by mohl být takový impuls k tomu, že je sport zpět,“ dodal.

Závod skončí v Plzni v sobotu 19. června.

Výtěžek ze startovného poputuje na konto Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové na boj proti obezitě. Více se o projektu dozvíte ZDE.

? Takový vymazlený kolík bude součástí unikátního štafetového běhu, který startuje již v pondělí 14. června. Přijďte i...

Zveřejnil(a) Kopni do vrtule dne Pátek 11. června 2021

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz