Pražský MTB pohár o víkendu pokračuje dvojzávodem

 

Nadcházející víkend bude patřit dalším dvěma závodům Škoda Pražského MTB poháru, které přivítá tradiční lokalita seriálu - zličínský bikepark. V sobotu se bude závodit jedním směrem, v neděli pak druhým.

Meteorologové předpovídají tropické horko, denní teploty obou víkendových dnů se mají vyšplhat přes 30 stupňů, a tak závodníci i jejich doprovody po odjetí závodu jistě uvítají osvěžující vodu v sousedícím rybníku Dolejšák, který byl v minulém roce vyčištěn, rekonstruován a už při loňském závodě se stal vyhledávanou zábavou a součástí zličínského závodu.

 

 

Sobotní i nedělní závodní program začne v půl desáté tradičně závodem odrážedel a skončí v odpoledních hodinách závodem kategorií Masters.

V sobotu kromě klasického programu Pražského MTB programu proběhne i Přebor Hlavního města Prahy, ve kterém budou oceňováni závodníci s klubovou příslušností v Pražském cyklistickém svazu. V neděli doplní pestrý program poháru i Mistrovství České republiky neslyšících, kteří využijí možnosti bojovat o titul Mistra České republiky.

A aby toho nebylo málo, tak oba závodní dny budou mít pro jezdce žákovských kategorií zvláštní význam. Zličínské závody jsou totiž nominační pro blížící se Mistrovství Evropy žákovských kategorií v italské Pile a je tedy jisté, že na Zličíně uvidíme závodit kompletní českou žákovskou špičku.        

Zličínský areál se stal díky aktivitě týmu Calabrone vedeného Martinem Jaroušem vyhledávanou bikovou lokalitou. Je celoročně udržovaný a vždy připraven k tréninku, čehož využívají kluby, jednotlivci i široká sportující veřejnost nejenom z Prahy. I letos pořadatelé poháru zvolili v minulém roce vyzkoušený a neobvyklý model závodu, kdy v sobotu jezdci absolvují trať proti směru hodinových ručiček a v neděli pojedou opačným směrem.

„Já jsem zkoušel v tréninku jezdit oba směry už delší dobu, připadalo mi to zajímavé, tak jsem to ukázal Viktorovi, který si opačný směr projel se stejnými pocity a minulý rok jsme se domluvili, že to zkusíme v závodě. Ohlasy byly pozitivní, závodníci si závod užili a vzpomínají na něj, takže i letos budeme neobvyklý model opakovat,“ říká Martin Jarouš, ředitel zličínského závodu a stavitel obou tratí a dodává: „Změnou je, že letos budeme začínat oproti obvyklému směru jízdy, aby jezdci měli možnost v pátek trať v klidu na tréninku projet a vše vyzkoušet. Nedělní trať pak povede v obvyklém směru jízdy a většina jezdců ji dobře zná, trénují tady denně, takže nemusí nic najíždět“.   

Registrace pro sobotní závod 19. 6. bude ukončena ve čtvrtek 17. 6. ve 12:00 a pro nedělní závod v pátek 18. 6. také ve 12:00.

Registrovat se do závodu můžete zde: www.prahamtb.cz

17.06.2021 - Závody - autor: Jan Nemec - 2379x pražský mtb pohár zličín
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyPražský MTB pohár 2024 začne netradičně závodem Short Tracku
    Pražský MTB pohár 2024 začne netradičně závodem Short Tracku
  2. Ostatní závodyPražský MTB pohár 2023 dojel do cíle, seriál uzavřel závod v Libuši
    Pražský MTB pohár 2023 dojel do cíle, seriál uzavřel závod v Libuši
  3. Ostatní závodyPražský pohár má za sebou dvojzávod na Zličíně. Vzešli z něj akademičtí mistři ČR
    Pražský pohár má za sebou dvojzávod na Zličíně. Vzešli z něj akademičtí mistři ČR
  4. Ostatní závodyPražský MTB pohár bude pokračovat víkendovým dvojzávodem na Zličíně!       
    Pražský MTB pohár bude pokračovat víkendovým dvojzávodem na Zličíně!       
  5. Ostatní závodyPražský MTB pohár pokračuje závodem ve Kbelích
    Pražský MTB pohár pokračuje závodem ve Kbelích
  6. Ostatní závodyJedenáctý ročník Pražského MTB poháru startuje už tuto neděli
    Jedenáctý ročník Pražského MTB poháru startuje už tuto neděli

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744