Hlavní obsah

Freddie Mercury jako fousatý metalák. Foo Fighters hrají Queen

Americká skupina The Foo Fighters nečekaně připravila coververzi skladby Queen Somebody to Love. Bubeník Taylor Hawkins se ujal funkce hlavního zpěváka a s podporou background vokálů převedl svou verzi Mercuryho.

Foto: Sony Music

Foo Fighters

Článek

Vystoupení proběhlo v Canyon Club nedaleko Los Angeles. Jde o čistě neoficiální  záznam z koncertu a neznamená to, že by Foo Fighters měnili svůj styl. Nápad hrát Queen původně skupině připadal jako nesmysl. Frontman Dave Grohl pak došel k názoru, že by to možná šlo, ale sám se zpěvu neujal. Sedl za bicí.

Hard-rocková syrovější verze se výrazně liší od klasické nahrávky Queen Somebody to Love, která byla nejslavnějším hitem desky A Day at the Races (1976). Vyšla krátce po kultovním hitu Bohemian Rhapsody. Mercury se tehdy nechal ovlivnit americkým gospelem. V nahrávce podává pěvecky strhující výkon, ale zpívá tam i celá kapela a vokály jsou velmi složitě vrstvené. Dělají dojem ohromného sboru.

Hawkins nemá Mercuryho rozsah a zpívá prostším způsobem, zatímco kytaristé Pat Smear a Chris Shiflett napodobují Briana Maye. Koncert The Foo Fighters v nevelkém klubu měl sloužit jako zahřívací kolo před velkou nedělní show v Madison Square Garden.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám