Další tři posily pro Prostějov: lovil u rivala nebo ve Vsetíně

Foto: hc-vsetin.cz

17. června 2021, 10:33

Josef Prášek

Jestřábi se do posilování pustili s plnou parádou. Z Kladna získali dvacetiletého útočníka Šimona Jelínka, z konkurenčního Přerova zase Jana Štefku a ze Vsetína zkušeného univerzála Jakuba Babku (na snímku).

Babka je odchovancem Motoru, za který také hrál čtyři sezony v první lize. A byl docela produktivní!

Však třeba v sezoně 2018/2019 získal 34 bodů. O rok později 31.

Jenže...

Ve Vsetíně mu to loni asi nevyšlo podle představ, bodoval devětkrát. Stále mu je ale 28 let, takže je v nejlepších letech. V minulosti si zkusil i pozici beka, poslední dobu je však útočník.

Klub ho ovšem představil jako obránce, tak kdo ví, zda si Babka zase nezkusí tento post. Je pravdou, že zvládal dříve v Motoru přepínat mezi oběma pozicemi i během zápasu, a to velice dobře.

Jestřábi ulovili také mladíka Jelínka, který ještě v dubnu slavil s Kladnem postup do extraligy. V play off pomohl dvěma body.

Ale do kádru pro další sezonu by se pravděpodobně těžce dostal, proto zvolil angažmá v první lize. Stále mu je pouze 20 let a kariéru má celou před sebou.

Talent to je slušný: před dvěma roky byl vyhlášen nejlepším nováčkem Chance ligy.

A třetí posila? Olomoucký rodák Jan Štefka. 24letý útočník přichází od rivala z Přerova, kde loni v 17 zápasech posbíral devět bodů.

I když je odchovancem Olomouce, tak za Moru si v A týmu ještě nezahrál. Před pěti lety odešel do zámoří.

Tam studoval a hrál Americkou univerzitní ligu NCAA. S týmem American International College vyhrál svou divizi, což je pro něj v kariéře prozatím největší úspěch.

Prostějov tak má aktuálně na soupisce 14 útočníků, čtyři obránce a dva brankáře.

Aktuální kádr LHK Jestřábi Prostějov

Brankáři: Ondřej Bláha, Marek Micka.

Obránci: Petr Krejčí, Robin Staněk, Josef Zajíc, Jiří Klimíček.

Útočníci: Petr Mrázek, Lukáš Motloch, Michal Janeček, Josef Podlaha, Jan Kloz, Martin Novák, Jan Rudovský, Tomáš Jiránek, Marek Švec, Petr Beránek, Adam Havlík, Šimon Jelínek, Jan Štefka, Jakub Babka.

Foto: lhkjestrabi.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz