Hlavní obsah

Sbírka pro dcerku zesnulého hokejisty Trončinského v Česku. Reprezentant poslal 50 tisíc

Praha

Český hokej svírá smutek z náhlého úmrtí obránce Marka Trončinského. Jeho bývalý klub Sheffield Steelers pro jeho dceru uspořádal dobročinnou tombolu, ve které se vybralo přes 300 tisíc korun. Nyní sbírka probíhá i v Česku a přispět můžete i vy.

Foto: ČTK

Hokejový obránce Marek Trončinský

Článek

Od smrti dvaatřicetiletého obránce Marka Trončinského zanedlouho uplyne měsíc. Zpráva o jeho úmrtí zasáhla český hokej jako blesk z čistého nebe. Soustrast hráčově rodině, zejména partnerce a malé dceři Adrianě, vyjadřovala řada bývalých spoluhráčů i klubů, ve kterých během své kariéry působil.

Jako první uspořádal dobročinnou tombolu anglický klub Sheffield Steelers, kde Trončinský strávil jednu z posledních sezon. Celkem se vybralo 326 tisíc korun, které poputují právě partnerce a dceři, které prožívají nejtěžší období v životě.

Nyní se v rámci transparentního účtu nadačního fondu Šťastná hvězda vybírají peníze i v Česku. Aktuálně je na kontě téměř 130 tisíc korun. Částkou 50 tisíc přispěl za A-tým Bílých Tygrů z Liberce i reprezentační útočník Michal Birner.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko