O vlas silnější! Oceňovaný český režisér natočil nebývale emotivní a důležité video na podporu dětských onkologických pacientů

O vlas silnější! Oceňovaný český režisér natočil nebývale emotivní a důležité video na podporu dětských onkologických pacientů
Klub přátel - O vlas silnější | Nové háro, z.s.
Zapsaný spolek Nové háro pomáhá onkologicky nemocným dětem a dospívajícím výrobou paruk na míru. Nedávno se k nim přidal ceněný režisér Pavel Soukup (#martyisdead), pod jehož taktovkou vzniklo nebývale emotivní a důležité video vybízející k podpoře těch, kteří to potřebují.
"Potkal jsem se se zástupci Nového hára, vymysleli jsme námět, agentura nás podpořila, že lidi nejlíp slyšej na osobní příběh Markétky,
Nové háro - O vlas silnější
Krátký film sleduje příběh dívky s onkologickou diagnózou a její změnu emocí. Ve zkratce jsou představeny lékařská vyšetření a procedury, které musí podstoupit. Výkyvy nálad, bezmoc rodičů, vypadávání vlasů. A jedna (ne)patrná událost, která dívce zvedne náladu, moment, kdy jí maminka na hlavu nasadí paruku.
"Na momentu, že se dívka začne hroutit až v okamžiku, kdy jí začnou vypadávat vlasy, jsme se snažili demonstrovat, jak je ta paruka důležitá," dodává ke koncepci videa režisér Soukup. Na place dle jeho slov vznikla během natáčení specifická emotivní a intimní atmosféra, která se běžně nevidí. "Rozhodně ne u běžných reklam," svěřuje se režisér.
"Léčba onkologického onemocnění je velmi náročná pro tělo i psychiku a ztráta vlasů vlivem chemoterapií je velký zásah do lidské důstojnosti. "Přestože paruka děti nevyléčí, pomůže jim cítit se lépe a být v psychické pohodě. Díky tomu pak mohou více svých sil věnovat na nelehký boj s těžkou nemocí," dodává na svém webu spolek Nové háro, který paruky dětem a dospívajícím zdarma zprostředkovává.
Jedna paruka pro dětského pacienta vyjde na 25 tisíc korun a Nové háro v rámci Klubu přátel vybírá od dárců finance právě na nákup paruk. Pomoct můžete i vy. Podrobnější informace najdete na tomto odkazu.