Sociální sítě
Nahoru

Mochi by MOTIKO: zmrzlinový kousek štěstí

Všechny milovníky zmrzliny, studených dezertů a inovativních konceptů jistě potěší otevření prvního butikového stánku Mochi by Motiko v přízemí OC Nový Smíchov.

Zmrzlinové mochi je totiž revolucí v ledovém gurmánském světě. Moderní způsob pojetí tradičního japonského dezertu mochi si totiž velmi rychle získal nejenom celosvětovou oblibu, ale také u nás.

Mochi se vyrábí ze speciální lepkavé rýže, která se během procesu napařování a drcení mění v těsto, které se plní tradičními sladkými náplněmi. Zmrzlina je vyrobena z rostlinné smetany a je obohacena o různé druhy ovoce, ořechů nebo čokolády (a i přesto má 1 kus mochi jen 100 kcal).

Mochi vyrobené touto technikou je měkké a jeho delikátní chuť se rozvine v ústech po prvním kousnutí. Mochi MOTIKO je úchvatný dezert, ve kterém se snoubí dokonale vyvážená struktura těsta a plná chuť náplní. Zároveň je zdravý a šetrný k životnímu prostředí.

Výběr příchutí je pestrý, od tradičních jako je pistácie, čokoláda, jahoda, kokos, mango, meloun, až po neobvyklé, např. matcha, limoncello či čokoládový lanýž s třešní.

Perfektní kombinace krémové zmrzlinové náplně s různými druhy ovoce, ořechů nebo čokolády obalené v jemném rýžovém těstíčku je malým kouskem štěstí, které mochi představuje.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.