Hlavní obsah

Jachtařka Palanti získala bronz na mistrovství Evropy do 21 let

Tivat

Jachtařka Alessia Palanti získala bronz v olympijské třídě Laser Radial (ILCA 6) na mistrovství Evropy do 21 let. Česká naděje pro olympijské hry 2024 v Paříži skončila třetí v konkurenci 43 závodnic v regatě v Černé Hoře.

Foto: Český svaz jachtingu

Alessia Palanti vybojovala pro Českou republiku bronz na mistrovství Evropy do 21 let v olympijské třídě ILCA 6 (Laser Radial)

Článek

"Nepočítala jsem, že bych měla na medaili, a tak jsem závodila bez nervů. Byla jsem v pohodě a je z toho bronz, ze kterého mám obrovskou radost," uvedla Palanti v tiskové zprávě.

Z devíti rozjížděk jednu vyhrála, dvakrát dojela druhá a jednou čtvrtá. "Podmínky nebyly příliš obtížné, a tak se dařilo i všem soupeřkám. Tři dny se kvůli bezvětří nezávodilo, pak se jezdily tři rozjížďky za den, což také nebylo jednoduché," řekla Palanti, kterou v konečném hodnocení předčily jen druhá Chiara Beniniová z Itálie a vítězka Marilena Makriová z Kypru.

O další cenný kov bude bojovat na přelomu června a července ve Splitu. Svěřenkyně trenéra Fabrizia Lazzeriniho bude favoritkou mistrovství Evropy do 19 let.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články