Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slovácko má posily. Chceme z nich vyždímat maximum, říká trenér Svědík

Čeká je boj o Evropskou konferenční ligu a posily budou třeba. Čtvrtý celek uplynulého ligového ročníku získal z Baníku Ostrava dva fotbalisty. Do Uherského Hradiště přicházejí Ondřej Šašinka a Daniel Holzer. Šašinka se do Slovácka vrací po necelých dvou letech a podepsal roční hostování s opcí. S Holzerem se klub domluvil na podmínkách přestupu.

"Zásadní bylo, že oba hráče znám," řekl na klubovém webu trenér Martin Svědík. "Ondra Šašinka tady působil, takže ho znají v klubu, kluci i realizační tým. Dana Holzera pak znám z doby, kdy jsem působil v Baníku. U obou se budeme snažit vrátit jejich výkony na ty, kterými se v minulosti prezentovali. Náš úkol je jasný, vyždímat z hráčů maximum," prohlásil Svědík.

Třiadvacetiletý Šašinka odehrál v nejvyšší soutěži 97 zápasů a zaznamenal 10 branek. Z toho pět jich dal při svých 16 startech právě ve Slovácku, kde působil na podzim 2019. O dva roky starší záložník Holzer dosud nasbíral 190 ligových utkání a 11 gólů.

"Oba se stále řadí mezi mladé hráče, v součtu však zároveň představují bezmála 300 startů v nejvyšší české soutěži. Byli dlouhodobě v hledáčku Martina Svědíka a právě sportovní vize, atraktivní herní projev týmu a v neposlední řadě možnost startu v evropských pohárech byly pro jejich rozhodnutí zásadní," uvedl Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Slovácko v boji o nově vzniklou Evropskou konferenční ligu čeká ve 2. předkole Lokomotiv Plovdiv. Slovácko si dosud na evropské scéně zahrálo jen někdejší letní Pohár Intertoto, v němž se naposledy představilo před osmnácti lety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články