Stáj se pro tuto sezonu registrovala mezi maratonské týmy Mezinárodní cyklistické federace (UCI), která pro ně připravila seriál výlučně maratonských závodů, jež jsou obdobou seriálu Světového poháru v olympijské disciplíně cross country. Maratonci i jejich týmy mají také své bodování. "Že jsme UCI tým, s tím souvisí určitě výhody spojené s organizací, náklady i třeba ubytováním," řekl na dnešní tiskové konferenci šéf týmu Radim Kořínek.

Olympijský vítěz z Londýna Kulhavý načal ve stájí novou kapitolu po dvou letech, kdy oblékal dres vlastního týmu. "Jsem hrozně rád, že Jarda je součástí týmu, určitě to celé zvednul. Po dvou letech, kdy bojoval se zdravotními problémy a tak trochu se možná i hledal, se ohromně zvednul, čímž pozvedl i celý náš tým," konstatoval Kořínek.

"Jarda má neskutečný motor. Pro mě je to zase další motivace navíc, že s ním mohu jezdit," prohlásil Ulman.

Mezi českou špičku patří i Rauchfuss. "Jsem moc rád, že mě Radim Kořínek vzal do týmu, protože ta podpora a zázemí na dvou etapových závodech, co mám za sebou, byly neskutečné. Člověk se nemusí o nic starat a má čistou hlavu, může se soustředit jen na svůj výkon v závodě," pochvaloval si.

Plány na další část sezóny nabírají konkrétní podoby zatím jen pozvolna i kvůli přetrvávajícímu boji s koronavirem. "Jsme momentálně v situaci, kdy máme pozvánky na šest velkých závodů, a to včetně Cape Epic, ale v tuhle chvíli zatím ještě ani nevíme, co z těch závodů se doopravdy pojede.Teď je každopádně před námi série závodů v Česku, hlavně Kolo pro život," nastínil Kořínek.

Jezdce čeká i silniční závod Visegrádské čtyřky. "Moc si toho vážím, že nás pozvali. Věřím, že i pro kluky to bude vítané zpestření. Profilově je to ale tak náročný podnik, že by mohli udělat i nějaký dobrý výsledek. Určitě to nebude jen tréninková účast," uvedl Kořínek.

Vrcholem by pak měl být zkraje října světový šampionát maratonců. "Když to všechno dobře dopadne, tak by všichni čtyři naši kluci měli startovat a Jarda (Kulhavý) určitě bude toužit po těch nejvyšších příčkách," řekl Kořínek.